Video: Razbijen najveći mit o PMS-u

Postojanje predmenstrualnog sindroma poznatijeg po kratici PMS pitanje je oko kojeg glavu razbijaju brojni pripadnici muškog, ali i ženskog spola. Djevojke su pred menstruaciju često čangrizave, ljute, mijenjaju raspoloženje iz minute u minutu, a nerijetko osjećaju i neke fizičke simptome nadolazećeg ciklusa. No je li doista mjesečnica uzrok takvog ponašanja ili se ipak radi samo o izgovoru za mušičave osobe? AsapSCIENCE razbio je dugogodišnji mit oko PMS-a i menstrualnog ciklusa.

Menstruacija je nešto s čim se različite žene na različit način nose. Tih četiri do sedam dana svakog mjeseca najmrži su svakoj djevojci, dok se muškarci u tom razdoblju trude biti podalje.

No je li doista menstruacija uzrok promjena raspoloženja kod pripadnica nježnijeg spola? Postoji li predmenstrualni sindrom (PMS) ili se radi o izmišljenoj pojavi koju žene koriste kao izgovor za nervozne ispade, plakanje, žudnju za čokoladom i slično? Ovo su samo neka od pitanja vezana uz menstrualni ciklus na koja mnogi traže odgovore.

Ekipa iz AsapSCIENCEA razbila je dugogodišnji mit oko PMS-a, stoga otkrijte postoji li isti i što se doista događa u ženskom tijelu i mozgu prije i za vrijeme mjesečnice.

Odgovori