Pretraga

[Video] TV lica podržala inicijativu za mlade ‘Boli me’

A- A+

Inicijativa Boli me, osnovana od strane udruge studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu CRO MSIC, objavila video kojim upozoravaju na rasprostranjenost depresije među mladima.

Prema podacima Svjetske Zdravstvene Organizacije, depresija će do 2020 postati najrasprostranjenija bolest među mladima.

Na taj podatak u svome je videu upozorila inicijativa Boli me, koja se bavi promicanjem svjesnosti o važnosti prevencije i destigmatizacije mentalnih bolesti te potiče edukaciju i zalaganje za boljitak na području mentalnoga zdravlja.
Ovo je prva takva inicijativa u Hrvatskoj i za cilj ima podizanje svijesti o mentalnim bolestima kod mladih i potaći javni dijalog o problemima o kojima se u nad uglavnom šuti.

Inicijativu Boli me podržali su brojni voditelji i glumci poput Ivana Šarića, Ive Šulentić, Nevene Rendelli i brojnih drugi.
Tko je sve podržao inicijativu, pogledajte u videu.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Boli me

…kad te boli moraš reći.

Posted by BoliMe on 12. listopad 2015

Share via
Copy link
Powered by Social Snap