Pretraga

[VIDEO] Zaboravite svoje profesore i poslušajte ovog 9-godišnjaka

A- A+

Uskogrudan način razmišljanja često nam onemogućuje da promotrimo stvari iz nekih drugih uglova te kroz stečeno znanje, ali i razmišljanje, dođemo do kvalitetnih odgovora. U videu koji je objavljen na Facebooku devetogodišnji dječak neke je stvari, zbog otvorenog pristupa, objasnio bolje nego li bi to mogla većina profesora u našim školama.

screenshot: www.facebook.com

Devetogodišnji dječak u kratkom videu odlično je objasnio svoja razmišljanja o teškim životnim pitanjima koja još uvijek muće mnoge filozofe, dok ih znanstvenici uglavnom odbacuju jer se ne mogu dokazati.

O smislu života propitivat ćemo se kroz cijeli život te će nam razna iskustva mijenjati mišljenja, ali to što smo stariji ne mora nužno značiti i da smo pametniji.

Pritisak društva i stereotipi koje učimo kroz život kako bi si olakšali poimanje svijeta, mogu nas i udaljiti od prave istine koja se često ne može objasniti pomoću ograničenih riječi i okvira. Radi jednostavnosti, naša okolina u kojoj svakodnevno plivamo vrlo često se previše banalizira pa se time lako izgubi njezin pravi smisao.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hr_HR/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Share via
Copy link
Powered by Social Snap