Pretraga

Video: Zbog Harlem Shakea cijeli razred zaradio ukore

A- A+

Isprva je to bila bezazlena ideja učenika Obrtničke škole Koprivnica, da snime Harlem Shake ples u razredu i to objave na internetu. Međutim, kako su plesali po klupama i imitirali vulgarne scene, ekipa ovog razreda zaradila je ukore. Na roditeljskom sastanku svima se prikazao video, a mame i tate su vidjeviši svoju djecu u ovom izdanju – zanijemili. U nastavku pogledajte video i sami ocijenite je li bilo nužno podijeliti ovim srednjoškolcima ukore.

Popularni ples Harlem Shake već neko vrijeme daje inspiraciju mnogim mladima diljem svijeta da objavljuju video snimke zajedničkih prilično smiješnih plesova. Međutim u prvom razredu elektrotehničara Obrtničke škole u Koprivnici učenici su zbog objave Harlem Shake plesa zaradili ukore, a sazvan je i poseban roditeljski sastanak gdje su roditelji vidjeli njihovu snimku. Ravnatelj smatra da su ukori podijeljeni pravedno, a učenici vjerojatno nisu razmišljali o mogućim posljedicama.

Izdvojeni članak

Policija istražuje Harlem Shake snimljen za vrijeme avionskog leta

Ukor ih stigao da se takvo što ne ponovi

– Svi smo vidjeli video. Naši učenici su valjda pretpostavljali da video neće pogledati djelatnici škole, ali kako je ‘iscurio’ na Facebook vidjeli smo ga, priznao je Ratimir Ljubić, ravnatelj škole.

Tvrdi da je nakon pogledanog videa bilo nužno sazvati razredno vijeće jer su učenici ‘uništavali imovinu škole i radili vulgarne pokrete koji ne priliče jednoj instituciji poput škole’.
Razredno vijeće je svim učenicima u videu podijelilo ukore, a sljedeća instanca bila bi opomena pred isključenje te naposlijetku i samo isključenje.

– Sumnjam da će do toga doći. To nije problematičan razred i to nisu loša djeca. Odgojne mjere su tu samo da ih potaknu na bolje ponašanje, objasnio je ravnatelj Ljubić.

Roditelji na sastanku zanijemili kad su vidjeli video

Iako iz videa nije vidljivo bacanje stolica, neki učenici su se popeli na klupe i plesali po njima, a ravnatelj tvrdi da su nakon toga morali intervenirati jer su klupe bile rasklimane.
– Osim toga kad ih čovjek pogleda u videu izgledaju kao razularena banda. To ne priliči ovim inače odličnim dečkima. Očito je da nisu razmišljali o posljedicama, zaključio je ravnatelj.

Zbog videa kojeg možete pogledati u nastavku sazvan i roditeljski sastanak, a ravnatelj nam je otkrio kako su reagirali pogledavši uradak svoje djece.
– Jadni ljudi su zanijemili. Vidjeti svoje djete u takvom izdanju, a što ćete nego zanijemiti, kaže Ljubić.

Unatoč svemu što se dogodilo zbog bezazlenog plesa, ako 1. a razred do kraja školske godine pokaže pristojno ponašanje, odgojna mjera ukora će se povući.

Drugačija situacija dogodila u splitskom MIOC-u gdje je ravnateljica pohvalila razred zbog Harlem Shakea. Profesor Bagarić u videu stoji kraj učenika koji plešu skakajući po
klupama, no u splitskom Miocu nitko ne vidi problem. – Ništa nije uništeno i svi smo se smijali videu. Ovakvi zahtjevi
primjereni su njihovoj dobi, pa ne možemo im zabraniti da se zezaju kad
je sve u primjerenim okvirima društvene zabave, objašnjava nam Mirjana Matijević, ravnateljica III. gimnazije u Splitu. Više pročitajte ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap