Pretraga

[VIDEO] Zbog ove ćete jutarnje navike biti produktivni čitav dan

A- A+

Prošlogodišnji govor na sveučilištu Texas u gradu Austinu koji je održao Admiral William H. McRaven, dao je diplomantima jednostavnu smjernicu za čitav život. Radi se o jutarnjoj navici koju mnogi nemaju, a koja povećava produktivnost tijekom cijeloga dana.

www.artnewsblog.com

Svima je dobro poznato da jutro obilježava dan, pa je važno usvojiti jednostavnu jutarnju naviku koja povećava produktivnost cijelog dana, upozorio je Admiral William H. McRaven u svom prošlogodišnjem govoru diplomante sveučilišta Texas u gradu Austinu, prenosi Jutarnji list.

Izdvojeni članak

Sedam navika mentalno snažnih ljudi

Admiral William H. McRaven, čovjek upoznat sa stresnim situacijama s iznimno visokim ulozima, održao je prošle godine govor diplomantima sveučilišta Texas u gradu Austinu, na kojem je i sam studirao. McRaven je voditelj specijalnih operacija američke vojske, koji je nadgledao operaciju tijekom koje je ubijen Osama bin Laden. 

U svojem je govoru diplomantima udijelio mudrosti koje je naučio tijekom obuke za Navy SEAL-a. Njegov je savjet za povećavanje produktivnosti spremanje kreveta ujutro. Za njega je, kaže McRaven, osnovna SEAL obuka bila poput svih cjeloživotnih izazova sabijenih u pola godine, no svako su jutro SEAL instruktori dolazili u inspekciju baraki i prvo bi pregledavali krevete. Iako mu se to isprva činilo suludim, s obzirom na to da je bio na vojničkoj obuci u jednoj od najelitniji vojnih postrojbi na svijetu, no s vremenom je otkrio skrivenu mudrost u tom naizgled jednostavnom činu. Admiral je naveo tri razloga zbog kojih je spremanje kreveta ujutro moćan način započinjanja dana. 

Izdvojeni članak

Svakodnevne navike koje će vas učiniti pametnijima

1. Ako spremite krevet, u vama će se osnažiti činjenica da su male stvari u životu jako važne. Ako ne možete te male stvari dobro napraviti, kako možete očekivati da ćete velike dobro napraviti? 

2. Ako ujutro spremite krevet, znači da je vaš prvi zadatak tog dana uspješno obavljen, a uspjeh, kao što već znate, rađa novi uspjeh. Osjećat ćete se ponosno i to će vas potaknuti da odmah obavite sljedeći zadatak, i nakon toga sljedeći… 

3. Ako spremite krevet ujutro, a taj dan vam ispadne loš, barem ćete moći pogledati svoj spremljeni krevet, koji će vas potaknuti da sljedeći dan učinite boljim od ovog koji je upravo završio, poručio je McRaven. 

Čitav govor Williama H. McRavena na sveučilištu Texas u gradu Austinu pogledajte u nastavku:

[VIDEO] Zbog ove ćete jutarnje navike biti produktivni čitav dan
Share via
Copy link
Powered by Social Snap