[VIDEO] ZET-ov vozač urlao na mlade medicinare: Takve popišance neću voziti

Nekoliko puta godišnje građane Zagreba znaju neugodno iznenaditi ispadi ZET-ovih vozača tramvaja i autobusa. U posljednjoj takvoj epizodi vozač se obrušio na skupinu mladih medicinara, koji su dio njegova ispada snimili i objavili na društvenim mrežama.

Screenshot: Facebook

U poduljoj objavi na Facebooku mlada medicinarka Petra Milašinčić opisala je incident s vozačem ZET-ovog autobusa koji se dogodio u utorak, kada su se ona i njenih sedam kolega vraćali s vježbi u Dječjoj bolnici u Bistri.

‘Rekao mi je da sam popišana i da je on stariji od mene da bi se njemu jedna balavica popišana bahatila’

[FOTO] Putnike zatekao neviđeni prizor: Pogledajte što je ovaj mladić unio u tramvaj

Nisu znali kako im pokazi koje imaju ne vrijede u zoni u kojoj se nalaze, a umjesto da im je to pojasnio na lijep način, vozač autobusa grubim se rječnikom na njih obrušio.

– Put do tamo je prošao bez problema. Također je bila i kontrola i svima su nam pregledane karte i svi smo ih uredno priložili i imali napunjene ili kupljene. Nakon vježbi, čekali smo na stanici bus 176 koji je trebao krenuti u 11:10, ali došao je od prilike 20 minuta prije. Da napomenem, nemam veze s time što radi vozač busa ili bilo koji drugi radnik u slobodnom vremenu između dolaska na stanicu i polaska. No, napomenut ću da je vozač, čije ime ne znam, uredno ‘legao’ na svoju stolicu i noge stavio na vrata. Ali napominjem, ako on to želi, njegova stvar. Mi smo još bili vani na stanici i u 11:00 smo se uputili prema busu. Nismo ni stigli izvaditi karte, a već je cijenjeni gospodin počeo vikati da “moramo cvikati karte jer on nije socijalna ustanova i njemu je toga više dosta”. Svi smo uredno krenuli “cvikati” karte, na što su se naše karte na aparatu prikazale kao nevažeće. Naš nemar je to što nismo prije provjerili vrijedi li ta karta na toj zoni, ali smatram da nam je to mogao reći i on jer nismo nikada imali prije susret s takvom situacijom. Na to mi njemu govorimo da imamo svi napunjene pokaze, ali da očito nešto ne valja s aparatom. Na to on dodaje da sam ja “popišana i da je on stariji od mene da bi se njemu jedna balavica popišana bahatila” i “marš van”, opisuje situaciju.

Željeli kupiti novu kartu, ali vozač nije pristajao

Vozača je upitala misli li uistinu da baš svih osmero putnika, koji tako uredno žele ući u autobus, nema pokaz. Dodala je i da će kupiti karte kod njega.

Seksualno uznemiravanje u tramvajima i busevima: Djevojke nam ispričale svoje priče

– On nam je odbio prodati karte i rekao je “da ćemo sada čekati drugi bus jer on nije budala” . A tko god je putovao tom relacijom, zna koliko rijetko idu busevi i stvarno nismo bili u mogućnosti čekati drugi bus koji je išao za 40 minuta. Na to nam je zatvorio vrata i nije ih htio otvoriti. Vidno iznerviran je i dalje govorio ostalim putnicima unutra kako on “nije socijalna ustanova i da on takve popišance neće voziti.” Trudili smo mu se kroz zatvorena vrata objasniti da ćemo kupiti bilo koju kartu i da nema problema, samo da nas pusti unutra. Također, prijetio nam se i policijom, na što smo mi pristali da pozove i da ćemo tako riješiti problem. I izašao je na pola kabine i skoro pa fizički nasrnuo na nas. Na to se ustala djevojka, kojoj smo zaista zahvalni i pitala dotičnog gospodina “je l’ ga nije sram” i da će ona kupiti karte za 6 kuna za sve nas. Na to je on rekao da on neće njoj prodati za nas karte. Na kraju je djevojka kupila karte za 10 kuna po njegovom naređenju. Tada je otvorio vrata i rekao da smo se sada “naučili pameti”, prepričava Petra događaj.

ZET izrazio žaljenje i pokrenuo interni postupak

Psovke koje im je vozač upućivao, tvrdi, odlučila je ne pisati. Napominje, redovno punjenje pokaza svakog od putnika na koje se vozač obrušio, može se vrlo lako provjeriti.

Grad Zagreb baš je lijepo počastio žene za Novu godinu seksističkim plakatom u tramvajima

– Često se priča o švercanju i bezobraznim postupcima mladih kada ih uhvati kontrola, ali se ne priča o ovakvim situacijama, gdje možda nismo mi krivi za sve. Isto tako, moglo nam se na miran način objasniti da nam karte nisu valjane u toj zoni i mi bi kupili druge i poštedjeli sebe, a i druge putnike tolikog omalovažavanja i vrijeđanja. Mi, kao budući medicinski radnici, smatramo da imamo već dovoljno iskustva da znamo da ako ne možeš raditi s ljudima, da onda ni ne radiš. Zamolila bi Vas samo da uputite svoje radnike na neko mjesto gdje će liječiti svoje frustracije. Gospodin nije ničime bio iznerviran i isprovociran, ali kada se počeo na tako nekulturan i neprofesionalan način razgovarati s nama, nismo ni mi ostali suzdržani. I “popišani” jesmo, ali nismo toliki “balavci” da ne znamo osnovna pravila kulture, koje on očito ne zna. Znamo da ima stvarno nekulturnih ljudi, ali mi danas nismo bili takvi i nismo ničime ovo potaknuli ni zaslužili. Uostalom, imamo i svjedoke za ponašanje dotičnog gospodina. Ne očekujem nagradu za ovaj post, samo malo više razumijevanja i da takve situacije ne budu u porastu, nego da se nešto poduzme. Hvala i ugodan dan, kojeg mi zbog ovakvog vrijeđanja i ponižavanja nećemo imati, zaključuje Petra koja je uz objavu priložila i video dijela incidenta kojeg su snimili njeni kolege.

Kako prenosi portal Vijesti.hr, iz ZET-a su izrazili žaljenje zbog ovakve situacije i poručili da su neugodno iznenađeni te da će pokrenuti interni postupak kojim će se utvrditi sve okolnosti događaja i shodno tome, poduzeti odgovarajuće mjere.

Odgovori