Pretraga

Virtualna nastava još nije započela, a nastavnici već imaju poteškoća s prijavom u sustav

A- A+

Iako virtualna nastava još uvijek nije započela, većina nastavnika naveliko se priprema za nju. Više učitelja i profesora putem društvenih mreža, pa i komentarima na Facebook objavama ministrice Blaženke Divjak, istaknulo je kako još od petka ne mogu aktivirati Office 365 računa. Skup je to alata kojeg će koristiti u online nastavi.

Foto: Pixabay

– Office 365 je skup usluga koji omogućuje učiteljima, nastavnicima i učenicima stvaranje i zajedničko korištenje sadržaja, kao i međusobnu komunikaciju, s bilo kojega mjesta i na bilo kojemu uređaju. Usluga se može koristiti s vlastitog računala, mobilnoga telefona ili sa školskoga računala. Microsoft Office možete instalirati na računalo i koristiti se njime kada ne postoji veza na internet. Ova usluga uključuje alate poput Microsoft Excela, Worda i Outlooka, ali i napredne alate kao što su OneDrive (za pohranjivanje datoteka u oblaku), Microsoft Teams (za online suradnju i komunikaciju putem videokonferencija) i OneNote Class Notebook (alat za učionicu), stoji u opisu usluge Office 365 koju brojni nastavnici planiraju koristiti u izvođenju online nastave koja započinje od ponedjeljka.

Izdvojeni članak
kvizovi.srednja.hr

Kako učiti kad su zatvorene škole i faksevi? Uputstva za učenike, studente i profesore

No, iako virtualna nastava još nije krenula, brojni nastavnici koji se za nju naveliko pripremaju, ističu kako već sada imaju probleme s pristupanjem i aktivacijom Office 365 računa.

– Draga ministrice… mi se još uvijek ne možemo niti prijaviti u Office 365, a kamoli napraviti sve što treba! Sustav ne funkcionira cijeli dan, samo je jedna od pritužbi koju su nastavnici još u petak uputili ministrici putem komentara na njenoj Facebook objavi.

Zbog svega se danas oglasio CARNET, odakle poručuju kako rade na rješavanju problema.

– Trenutno postoje poteškoće s aktiviranjem Office 365 računa putem stranice office365.skole.hr i s kreiranjem timova u aplikaciji Microsoft Teams. Molimo vas za strpljenje i razumijevanje s obzirom na opterećenost sustava na globalnoj razini. Microsoft u suradnji s CARNET-om radi na što žurnijem otklanjanju poteškoća te ćemo vas obavijestiti čim budu otklonjene. CARNET Helpdesk dostupan je za sve vaše upite te vas molimo za strpljenje do pristizanja odgovora. Svaki mail će biti odgovoren, stoga nije potrebno višestruko slanje istih upita, poručili su iz CARNET-a.


Od ponedjeljka učenici i studenti iz cijele Hrvatske ostaju doma, a nastava će se izvoditi online. U ovoj situaciji naš sustav za učenje može vam itekako pomoći da naučite i usvojite novo gradivo, a u to možete uključiti i cijeli svoj razred! Kako, pročitajte na poveznici i pogledajte u videu.

Primjer online nastave

Gostovanje glavnog urednika srednja.hr Marka Matijevića na N1 televiziji povodom trenutne situacije u školstvu