Pretraga

Virus ušao u još nekoliko škola, zaraženo više učenika diljem Hrvatske

A- A+

Stožer civilne zaštite RH izvijestio je kako protekla 24 sata zabilježeno je 250 novih slučajeva zaraze koronavirusom te  je broj trenutno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ovog četvrtka 2.108. Među novozaraženima je i više učenika iz nekoliko hrvatskih županija.

Foto: srednja.hr

Broj novozaraženih u Hrvatskoj je 250, a većina županijskih stožera objavila je informacije za svoje područje. Među novozaraženima je i više učenika iz raznih škola pa je danas dodatan broj razreda završio u samoizolaciji.

Izdvojeni članak

Zbog koronavirusa u škole stiže novi predmet, za izvođenje se prijavilo već 80 srednjih i osnovnih

U Brodsko-posavskoj su među novooboljelima tri učenika, zbog čega je još jedan srednjoškolski razred morao u samoizolaciju.

Iz Zagrebačke županije priopćeno je kako je pozitivan jedan učenik Srednje škole Zaprešić, pa je u samoizolaciji njegov razred, a epidemiološka obrada je u tijeku.

U Gradu Zagrebu koronavirusom je zaražen jedan učenik X. gimnazije, te je za 25 njegovih razrednih kolega izrečena mjera samoizolacije. Očekuju se i rezultati testova za pet učenika Srednje strojarske škole.

Iz Primorsko-goranske županije javljaju kako je na njihovu području zaraženo troje djece školskog uzrasta, a dolaze iz obitelji koje su bile u samoizolaciji.

Među oboljelima se nalaze i tri srednjoškolca iz Dubrovnika, Korčule i Metkovića te jedan osnovnoškolac iz Dubrovnika, priopćio je Stožer Dubrovačko-neretvanske županije. Posljedično, u samoizolaciji je 23 učenika iz jedne srednje škole u Dubrovniku, 17 učenika iz srednje škole u Metkoviću, 18 učenika iz srednje škole u Veloj Luci te 22 učenika iz osnovne škole u Dubrovniku.

U Ličko-senjskoj županiji srednja škola u Korenici jezera prelazi na online nastavu. Ondje je potvrđen pozitivan nalaz jednom profesoru i dvoje učenika. Učenicima istog razreda i profesorima koji su bili u bliskom kontaktu s oboljelima je izrečena mjera samoizolacije.