Pretraga

Vjerojatno niste znali, ali ovih pet stvari može naštetiti vašoj karijeri

A- A+

Neke od stvari koje ne bi smjeli činiti na poslu kako se ne biste unazadili su prilično očite i svih ih znaju. Međutim, postoje neke manje poznate stvari koji bi mogli naštetiti vašoj karijeri, a da niste toga ni svjesni.

Loša radna etika, lijenost i izbjegavanje obaveza, nepoštivanje šefa ili krađa su stvari koje će vam sigurno uništiti karijeru. Toga su svjesni svi, jer su to očite greške. Ipak, postoje neke manje očite stvari koje bi vam itekako mogli uništiti poslovnu budućnost.

Izdvojeni članak

Zanimljiva ideja: Reklamiraju se u izlogu kako bi pronašli posao

Ne radite samo ono u čemu ste najbolji

Jedna od njih je ostajanje predugo na jednom radnom mjestu. Iako se to čini kao nešto što bi vam trebalo dati prednosti, nije baš tako kako se čini. Možda mislite da je odanost jednom poslodavcu nešto što se stvarno cijeni, što je u jednu ruku i točno, kod novih poslodavaca mogla bi se pojaviti sumnja u teškoće kod prilagodbe novom poslu. Mnogi poslodavci brinu da ćete ostati zaglavljeni u određenom način rada jedne tvrtke, nećete biti izloženi različitim praksama i kulturama, te se zbog toga nećete uspješno prilagoditi, piše Business Insider.

Biti predobar u nečemu što vam se zapravo ne sviđa, također je zamka koja vodi u propast. Općenito, što ste bolji u nečemu to će vas se više tražiti da upravo to i radite. Iako u tome nema ništa loše, bolje je da se fokusirate na usavršavanje u zadacima koje volite obavljati, kako bi vas više tražili da raditi upravo to, ono što vam se sviđa. Bit ćete zadovoljniji.

Izdvojeni članak

HZZ otkriva u kojim je hrvatskim gradovima najlakše naći posao

Ne kimajte glavom na svaku šefovu riječ

Iako vam je netko nadređen, to ne treba značiti da se baš uvijek morate s njim slagati, i držati svoje mišljenje striktno samo za sebe. Iako mnogi šefovi vole ljude koji šute i slušaju, nije dobar način stvarati vlastitu karijeru okruženi takvim ljudima. Želite raditi za dobre menadžere, one koji cijene suprotna mišljenje, te su otvoreni za prijedloge i dogovor.

Sebe možete unazaditi i ako preporučite nekoga za radno mjesto kako bi mu učinili uslugu. Iako je to vrlo često, u poslovnom svijetu, nije baš preporučljivo, budući da svoju reputaciju riskirate zagovarajući nekog tko možda neće ispuniti očekivanja. Ako kažete da je netko idealan kandidat za radno mjesto, a on se pokaže kao neuspješan, dovodite u pitanje svoju prosudbu,što može dosta groziti vašu reputaciju.

Izdvojeni članak

Video: Studentica iz Srbije originalnim videom osvojila poslodavca i posao

Ne izbjegavajte druženje s kolegama

Ako nikada ne sudjelujete u društvenim događanjima s vašim kolegama, to također nije dobro. Ne uživaju svi u društvenim sastancima s ostalim zaposlenicima, no trebali bi se tu i tamo ipak pojaviti na takvim događajima. U mnogim kompanijama izbjegavanjem tih stvari odajete dojam da niste zainteresirani za gradnju veza s kolegama, a to može naštetiti vašoj karijeri.

Vjerojatno niste znali, ali ovih pet stvari može naštetiti vašoj karijeri
Share via
Copy link
Powered by Social Snap