Pretraga

Vjeronauk imaju u redovnom terminu, a etiku subotom: ‘Ne možemo drukčije organizirati nastavu’

A- A+

Učenici Tehničke škole u Karlovcu razočarali su se ovogodišnjim rasporedom. Ako žele na vjeronauk, imat će ga u redovnom terminu, ali ako žele na etiku, u školu će morati i subotom. Ravnatelj pak tvrdi da nije učenike želio odvraćati od upisa etike, već da jednostavno nema drugog načina.

Olya Kuzovkina, Unsplash

Ured za vjeronauk Zagrebačke nadbiskupije putem svojih službenih stranica upozorio je ravnatelje da se vjeronauk, sukladno ugovorima između RH i Svete Stolice, mora odvijati u isto vrijeme kad i drugi predmeti, tj. ne smije ga se zanemarivati. No, kako doznaje Jutarnji list, postoje i obrnuti slučajevi.

– Ako želi na etiku, moj sin umjesto pet morat će čak šest dana ići u školu – požalila se novinarima Jutarnjem majka učenika Tehničke škole u Karlovcu.

‘Rješenje je rad u jednoj smjeni’

Izdvojeni članak

[ZADATAK DANA] Polagali Etiku na maturi ili ne, odgovor na ovo pitanje svi bi maturanti trebali znati

Ravnatelj je ponudio objašnjenje – kaže da jednostavno ne postoji drugi način na koji bi organizirao nastavu.

– Radimo u dvije smjene, imamo 31 razredno odjeljenje i ne možemo vezati nastavu vjeronauka da ide paralelno s etikom. Kad bismo radili u samo jednoj smjeni, onda bi to bilo moguće – objasnio je ravnatelj.

‘Profesor je prezauzet’

Novinari Jutarnjeg upitali su ga kako je moguće da je to slučaj samo s etikom, a ne nekim drugim predmetom.

– Odgovorno tvrdim da ne ovisi o meni. Taj profesor predaje i Politiku i gospodarstvo i baš se pitam kako bi izgledao njegov radni dan da i etiku predaje radnim danom – zaključio je ravnatelj te se ispričao na neugodnostima.

Vjeronauk imaju u redovnom terminu, a etiku subotom: ‘Ne možemo drukčije organizirati nastavu’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap