Pretraga

Vlada smanjila cijene: Evo koliko ćete platiti vozačku, putovnicu i druge isprave

A- A+

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj u četvrtak donijela je uredbu o nižim cijenama upravnih pristojba koje se za izdavanje dokumenata plaćaju tijelima državne uprave. Nova uredba Vlade na snagu će stupiti prvim danom veljače pa svi koji tada kreću u proces izrade osobnih dokumenata morat će izdvojiti znatno manje novaca za pristojbe.

Foto: screenshot

Izdvojeni članak

Provjerite u koje sve zemlje možete putovati samo s osobnom iskaznicom

Ako od prvog veljače odlučite izraditi svoju vozačku dozvolu, za nju je prema novoj tarifi predviđeno plaćanje iznosa od 15 kuna upravnih pristojba. Nadalje, ako je u pitanju samo produženje ranije napravljene vozačke dozvole, za ovu administrativnu radnju građani će morati izdvojiti pet kuna. Za ovjeru svakog potpisa bit će potrebno izdvojiti trideset kuna, a i cijena pristojbi putne isprave u obliku putovnice je snižena i sada iznosi 35 kuna.

Ako nekome putovnica za izlazak iz zemlje treba znatno ranije od uobičajenog procesa izrade, za nju će morati izdvojiti 140 kuna. Stranci će za svoje putne isprave od sada morati izdvojiti 35 kuna, a odobrenja za stalni, odnosno privremeni boravak iznosit će 350, odnosno 630 kuna. 

Građani koji žele zamjenu inozemne vozačke dozvole plaćat će 35 kuna. 

Među najskupljim tarifama pri izdavanju dokumenata i dalje je ostalo izdavanje Rješenja  o otpustu iz hrvatskog državljanstva ili odricanja od hrvatskog
državljanstva koje iznosi 2.520 kuna kao i Rješenje o primitku u hrvatsko državljanstvo koje iznosi 1.050 kuna. 

Tarife Plaćanja Pristojbi, Vlada RH by srednja.hr on Scribd

Vlada smanjila cijene: Evo koliko ćete platiti vozačku, putovnicu i druge isprave
Share via
Copy link
Powered by Social Snap