Pretraga

Vlada zanemarila učenike, oni im najavili prosvjed

dalmacijanews.com

U Vrgorcu učenici do škole autostopiraju, jer nemaju drugog načina za dolazak. Neke roditelji voze autom, no takva situacija nije rješenje za oko 150 školaraca. Zato su najavili prosvjed, jer ih je država isključila iz popusta na prijevoz, pa se osjećaju kao građani drugog reda.

Sutra ujutro ispred srednje škole ‘Tin Ujević’ u Vrgorcu skupit će se oko 150 učenika i njihovih roditelja kako bi prosvjedovali jer nemaju kako doći do škole. Pokušat će ukazati na problem prijevoza, jer ti učenici nemaju autoprijevoznika na svom području koji će ih voziti na nastavu.

Ured državne uprave poništio je koncesiju za prijevoz učenika koju je
grad Vrgorac raspisao, pa se vrgorački učenici i roditelji snalaze kako
god znaju i umiju. Na prosvjedu će ukazati na to, ali i na propuste
odluke o popustu na prijevoz učenika.

‘Zar smo mi građani drugog reda, pa se na nas odluka ne odnosi?’

Roditelji su ljuti jer Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta daje popust od 75 posto samo u onim mjestima gdje postoji javni linijski prijevoz.

– Naša djeca neće moći s autobusom u školu. Trebalo bi napraviti novi postupak javne nabave, pa čekati da se nitko ne žali… Doći će Božić, a naša djeca će po snijegu i kiši onda u školu, kazao je jedan od ogorčenih roditelja Slobodnoj Dalmaciji.

Dodaju kako su ljuti na ministra Jovanovića jer nije u svojoj odluci pokrio opciju sufinanciranja prijevoza i u ruralnim krajevima, ponašajući se kao da su stanovnici ruralnih područja građani drugog reda.

Vlada zanemarila učenike, oni im najavili prosvjed
0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap