Pretraga

Volunteers For Peace – putovanje i zabava uz volontiranje u inozemstvu

A- A+

split2010cc.com

Ljetni praznici dolaze nam idućeg tjedana, a većina školskog posla već je odrađena. I sami znate da se veselite ljetu, no nakon dva tjedna, izležavanje na kauču i prejedanje trešnjama bit će vam dosadno. Mi Vam nudimo korisnu zabavu ovoga ljeta. Prihvatite se – volontiranja!

Volontiranje za svakog željnog pomoći i zabave

Volunteers For Peace međunarodna je organizacija koja mladima diljem svijeta od 1982. godine nudi mogućnost volontiranja i društveno-korisnog rada diljem svijeta. Za ljeto 2012. godine pripremili su dva programa za buduće mlade volontere.

Prvi projekt zove se Under 18 i namjenjen je svima koji prvenstveno žele volontirati i iskusiti volonterski rad. Zabava je ipak u drugom planu. Drugi projekt nazvan Teen Cultural Exchange nudi malo više zabave, a malo manje ozbiljnoga rada. Ipak, ni rad neće izostati, a veća količina zabave, učenja i istraživanja svakome zvuči privlačno.

Mogućnosti su velike, stvar je izbora

Volonterski projekti nude mladima diljem svijeta da uglavnom u Europi sudjeluju u korisnom djelovanju, ali i istraživanju novih kultura. Troškovi putovanja nešto su niži za volonterske projekte, dok će volonteri željni malo veće zabave platiti i nešto više novca. Ovisno o projetku, mjenja se i cijena troškova. Popis mogućih projekta, kao i cjene koje bi platili volonteri za njih može se naći ovdje.

Sigurnost za mlade pomagače

Straha za roditelje nema, jer mladi volonteri imat će odgovarajući nadzor. Maksimalno vrijeme dnevnog rada je 5 sati, a svi ti radovi nisu pretjerano zahtjevni i ne traže prethodno iskustvo.Volontersko putovanje traje dva do tri tjedna, smještaj je osiguran, no ne pretjerano luksuzan.

Putovanje do krajnjeg odredišta je osigurano, no ne kao grupno putovanje, već dobrim prometnim linijama. Za sve buduće volontere potrebno je samo odabrati željene projekte i registirirati se na službenoj stranici.

Misli globalno, djeluj lokalno!

Ipak, ako je ovako ekstremno putovanje, uz određene troškove, pretjerano za vas i vaše mogućnosti, nemojte odustati. Mogućnost volontiranja zasigurno možete pronaći i u vašoj lokalnoj zajednici.

sim osjećaja koristi u društvu, osjećaj da nekome pomažete je neprocjenjiv. Kad vas uhvati dosada, prihvatite ovu ideju i bacite se u pomaganje. Nije teško, ni zahtjevano, a nekome ćete pomoći i korisno iskoristiti nadolazeće ljeto.

Copy link
Powered by Social Snap