Pretraga

[VRAĆAM SE U SREDNJU] Mario Petreković kao predsjednik razreda vodio seksualni odgoj

A- A+

Prve dvije godine srednje škole proveo je u Školskom metalnom centru u Bjelovaru, a posljednju godinu završio je u školi koja se zvala ‘8. svibnja 1945. godine’, inače dan oslobođenja Zagreba. Mario Petreković ‘Thompson’ nikada ne bi mijenjao svoju ekipu i dane iz srednje škole, a u videu nam otkriva gdje je bio ’91.

Izdvojeni članak

Vraćam se u srednju: Ivan Blažičko

U Zagrebu je živio u učeničkom domu ‘Rade Končar’ gdje je pokrivao jedan dio grada, a brat koji je stariji godinu dana je držao dio učeničkog doma kod Kennedyjevog trga. Imao je sreću da u njegovim školama nije bilo djevojaka osim spremačica pa se mogao posve koncentrirati na učenje.

Kao klinac se navukao na selo Velo Misto gdje je pokojni Boris Dvornik bio barber.
– I to mi je ostalo nekako, to bi ja radio. A onda ti starci sugeriraju, joj nemoj to, cijeli dan stojiš na nogama, to ti noge odu, rekao nam je Petreković.

U razredu je znao organizirati dan markiranja na što bi cijeli razred pristao, a on bi se vratio u razred s prijateljem i čudio se kako nema nikoga u školi. Nitko to nije uzimao za zlo, nego je to jednostavno bila pozitivna zezancija i spačka u tim sretnim vremenima kada je naučio voziti auto sa 15 godina.

Njegova razrednica je imala veliku problemu s hormonima u razredu, a nije bilo čudno vidjeti nekoga kako masturbira na nastavi. Znali su stavljati ogledala na vrh tenisica pa bi gurali noge kada bi razrednica prošla da joj zavire ispod suknje.

– Vrh tog svega kulminiralo je na kino predstavi Gospoda Glemajevi. To je bila lektira, koju su svi morali ići gledati. Razrednica je išla s nama, a mi smo namjestili tako da sjedne između mene i prijatelja Dražena. Točno se sjećam, lagano kreće film i šlataranje po nogama s jedne i druge strane. Sad mi je možda čak i malo žao, ali mislim da se ona toga ne sjeća. Njoj je zapravo najteže bilo s nama. Nije bila neka razlika među godinama, nekih desetak godina jer je ona bila dosta mlada profesorica. Pa sad se s tim majmunima nosi, mislim da je to dosta stresno bilo. Žena se ju jednom trenutku diže, sjedi pored mene i pita kolegu da se prebaci na njegovo sjedalo. Prebaci se, a mi se odmah prebacujemo i sjedamo opet do nje, priča Petreković.

Jedan od najdražih predmeta mu je bila sjekira, a visoko su kotirali glazbeni, likovni, tjelesni i veliki odmor. Narod ga je birao na odgovornu poziciju predsjednika razreda, a pogledajte u videu prilogu ‘Vraćam se u srednju’ kako je predsjednik razreda vladao svojim imperijem.

[VRAĆAM SE U SREDNJU] Mario Petreković kao predsjednik razreda vodio seksualni odgoj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap