Pretraga

[Vraćam se u srednju] Poznati lovac iz Potjere bio je buntovan srednjoškolac sklon ekscesima

A- A+

Poznati lovac emisije Potjera, koja se emitira na HTV-u, otkrio nam je kako se zabavljao u srednjoj školi, koji su mu bili najdraži predmeti i po čemu se sjeća tog neobičnog i za mnoge zabavnog životnog razdoblja.

Dean Kotiga jedan je od lovaca kviza Potjera, koji redovito ‘terorizira’ natjecatelje svojim znanjem. Iako bi mnogi mogli zaključiti kako je zbog ovladavanja tolike količine informacija bio ‘štreber’ u srednjoj školi, mladi kvizoman otkrio nam je kako je većinu stvari naučio rješavanjem križaljki, čitanjem Meridijana i Drva znanja tijekom dosadnih i nepotrebnih školskih sati u Općoj gimnaziji u Pazinu, današnjoj Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile.

Izdvojeni članak

Obavezno štivo: Poznati ‘lovac’ Kotiga izabrao najdraže knjige koje trebaju svi pročitati


Kotiga je u mladosti najviše volio izlaziti na kvalitetan party

Najviše sam volio odlaziti na partyje, na koje sam krenuo vrlo rano, već sa 16-17 godina. Imao sam tu sreću da je tada elektronska scena cvjetala, u Istri i u susjednoj Sloveniji, kao i sreću da sam imao društvo koje je slušalo takvu glazbu, izlazilo na takva mjesta i koje se, iako je bilo starije, nije libilo uzeti me sa sobom. Puste noći koje smo proveli u rovinjskom Monviju ili Ambasadi Gavioli u Izoli, dok su gostovala najveća svjetska DJ imena poput Sashe, Carla Coxa, Digweeda i sličnih, najbolje su noći mog života. Prekrasan ambijent, predivni ljudi, prekrasna glazba, čisti PLUR, prepričao nam je Kotiga kako su izgledali njegovi noćni izlasci.

‘S onim što me nije zanimalo snalazio sam sve moguće načine’

– Prva dva razreda sam prošao s vrlo dobrim, posljednja dva s dobrim. Kakav sam bio đak? Pa kako se uzme, ono što me zanimalo sam rasturao, a s onim što nije sam se snalazio na sve moguće načine. Ali možda bi riječ nemiran najbolje opisala moje ponašanje u školskim klupama, prisjetio se Kotiga.

U nastavku nam je priznao kako se za vrijeme srednje škole najradije družio s ljudima koji su naginjali nekakvim ekscesima ili barem provokacijama. Kao mladić nije prihvaćao situaciju takvom kakva ona jest, nego ju je htio mijenjati. I danas mu se čini kako je srednjoškolsko obrazovanje bilo gubitak vremena.

Izdvojeni članak

Vraćam se u srednju: Ivan Blažičko

O tome koji su mu najdraži ili najmrskiji predmeti odlučivali su isključivo profesori

Iako su mu svi predmeti bili podjednako zanimljivi, o tome koji mu je najdraži ili najmrskiji odlučivali su isključivo profesori pa svom razredniku Igoru Dobriću duguje ljubav prema povijesti, jer im je pokazao kako učiti i shvaćati taj često omraženi predmet.

– Uz našeg razrednika, svakako bi izdvojio i najstrožeg profesora Šuljića iz matematike. Dok je drugim učenicima uglavnom išao na živce meni je na nekoj nesvjesnoj razini bilo ‘super cool’ to što on uspijeva sve nas hormonalno podivljale klince držati pod disciplinom. U sjećanju mi je ostala i jedna iznimno loša profesorica, koja mi je potpuno ogadila predmet koji sam obožavao u osnovnoj školi i koji sam čak neko vrijeme mislio studirati, požalio nam se popularni lovac iz Potjere te istaknuo kako je najveći problem što tada nije bio svjestan koliko profesori mogu utjecati na ljubav prema nekim područjima i koliko, ustvari, kroje život učenika.

Izdvojeni članak

Vraćam se u srednju: Dječaci

‘Najvažnije je da čitate dobre knjige i slušate dobru glazbu’

Kada bi se mogao vratiti u srednju, Kotiga bi u drugoj šansi više pozornosti obraćao na satu biologije, jer danas jako kaska na tom polju pa i u HRT-ovom kvizu zna imati problema s pitanjima iz tog područja.

Ipak, unatoč svim problemima, propustima i dosadnim profesorima, opasni se lovac srednjoškolskih klupa prisjeća po dobroj zezanciji i neopterećenosti, jedino mu je žao što već tada nije bio svjestan koliko je bezbrižan pa i današnjim učenicima savjetuje da se ne opterećuju pretjerano školom, profesorima, roditeljima i ocjenama.

– Najvažnije je da čitate dobre knjige i slušate dobru glazbu te da nađete nekog tko vas u tome može vodit i s kime o tome možete razgovarati. Provodite vrijeme s ljudima pored kojih se osjećate dobro, za kraj je dao važnu poruku.

Copy link
Powered by Social Snap