Pretraga

Vrijedna donacija: Budući automehaničari dobili automobil na kojem će obavljati praktičnu nastavu

A- A+

Riječka Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja dobila je automobil kojeg će učenici koristiti na praktičnoj nastavi. S Porsche Croatia potpisan je ugovor u sklopu kojeg je školi uručena vrijedna donacija specijaliziranog vozila kojeg će na nastavi koristiti budući automehaničari, automehatroničari i autolimari.

donacija automobila

Foto: PR

Donacijom je Strojarskoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci na trajno raspolaganje uručen Volkswagen Touran s unaprijed programiranim greškama kojeg će učenici popravljati na praktičnoj nastavi.

‘Praktična nastava u strukovnom obrazovanju je nužnost i prioritet’

Na taj je način za sve učenice i učenike koji se obrazuju za automehaničare, automehatroničare i autolimare osigurana mogućnost dodatne edukacije provođenjem praktične nastave na tehnologiji proizvođača automobila koji su najzastupljeniji u Hrvatskoj.

– Naše učenike kroz nastavu osposobljavamo za popravljanje i održavanje automobila, teretnih vozila i kamiona. Praktična nastava u strukovnom obrazovanju je nužnost i prioritet zbog čega nas ova suradnja posebno veseli. Donacijom Porsche Croatije dobili smo vozilo koje će biti od neizmjerne koristi za edukaciju naših učenika i njihovu pripremu za tržište rada. Uz to, ovim novitetom imamo mogućnost podići razinu kvalitete obrazovanja za učenike koji danas pohađaju našu školu, ali i generacije učenika koji će ju pohađati narednih godina, izjavio je Gojko Miletić, ravnatelj Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja u Rijeci.

Izdvojeni članak

[FOTO] Škola u Zagrebu dobila modernu sportsku dvoranu: ‘Na ovo smo čekali 40 godina’

Dodatna prilika za usavršavanje

Osim automobila, učenicima će na raspolaganju biti i stručnjaci za školovanje u servisnoj tehnici tvrtke Porsche Croatia, koji će im pružati svu potrebnu podršku. Prilikom donacije je održana edukacija nastavnog kadra i profesora koji će voditi praktičnu nastavu za učenike koji se danas obrazuju u toj školi.

– Automobilska industrija sve se brže mijenja, a razvojem tehnologije unutar novih vozila, javlja se i potreba za novim znanjima automehaničara. Nadamo se kako će ovom donacijom naši budući kolege i stručnjaci dobiti priliku za još kvalitetnije usavršavanje svojeg znanja, te da ćemo im učenje učiniti zanimljivijim i zabavnijim. Porsche Croatia prepoznaje vrijednost riječke Strojarske škole za industrijska i obrtnička zanimanja, te entuzijazam svih nastavnika, ravnatelja i učenika zbog čega smo posebno sretni što smo mogli ovom donacijom podržati njihov rad i obogatiti obrazovni proces, izjavio je Marko Blažević, direktor Postprodaje u Porsche Croatia.