Pretraga

XXL modeli se skinuli u borbi protiv diskriminacije pretilih

A- A+


Izdvojeni članak

Najgori Photoshop gafovi

Mnoge krupnije osobe osjećaju stid zbog svog izgleda. Način na koji se današnja ljepota promovira smanjuje samopouzdanje mnogih, osobito mladih. Omalovažavanje pretilih osoba obično kreće još od osnovne škole, gdje djeca koja ne znaju za posljedice nazivaju svoje kolege pogrdnim imenima i izruguju im se.

Takav način tretiranja se promijeni u svijetu odraslih, ali diskriminacija zauvijek ostaje. Zato je jedan časopis za plus size manekenke odlučio napraviti kampanju u borbi protiv diskriminacije pretilih žena.

S ponosom nose svoj višak kilograma

Američki Plus model časopis u svom listopadskom izdanju objavio je fotografiju potpuno golih manekenki koje skupa poziraju. Ovo ne bi bilo ništa neobično, da se radi o tipičnim modelima. No ove žene imaju viška kilograma i jako dobro to nose.

Cilj kampanje je skrenuti pažnju na ljude koji se iz nekog razloga stide svog tijela, a obzirom da je ovomjesečni broj pogledalo više od pola milijuna ljudi, za zaključiti je da je kampanja imala velik odjek.

– Punije žene su svakodnevno izložene omalovažavanju i diskriminaciji samo zbog toga što su krupne, međutim i mršavi ljudi su jednako tako podvrgnuti ruglu, kazala je Madeline Jones, urednica časopisa.

Lažna tijela s naslovnica njeguju krive ideale

Sve je više tinejdžerica, ali i tinejdžera sklono anoreksiji,upravo zbog slike savršenih tijela s reklamnih plakata. Zbog toga je ovog ljeta jedna američka tinejdžerica odlučila stati na kraj ‘fotošopiranju’ u teen časopisima.

Mlada Amerikanka pokrenula je peticiju protiv savršenih lutaka koje su uzori mladim djevojkama, ali i djevojčicama.

Časopis je odgovorio njenim molbama, no situacija u svijetu mode i marketinga nije se vidno promijenila. Lažni ideali su prisutni više nego ikad, a krive vrijednosti njeguju se iz dana u dan.

XXL modeli se skinuli u borbi protiv diskriminacije pretilih
Share via
Copy link
Powered by Social Snap