Pretraga

Za 36 eura uživali u četiri europske zemlje

A- A+

Dragan Živković i Nikola Ivanović su 24-godišnji studenti iz Banja Luke koji su potrošili 36 eura na putovanje Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom i Italijom. Putovali su autostopom te su najveću kilometražu napravili po Austriji, a najviše razgledali po Italiji, prenosi Klix.ba.

Dva 24-godišnja studenta iz Banja Luke su na 16 dana putovanja po Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Italiji potrošili samo 36 eura. Dragan Živković i Nikola Ivanović su dokazi kako vas nedostatak novca ne treba sprječavati u putovanju.

www.klix.ba

Upoznali su se tri tjedna prije ljetnog putovanja te su auto-stopom prešli 3.500 kilometara s minimalnom količinm novca.

– Nismo imali nikakav konkretan plan putovanja, samo okvirni. Kroz stopiranje otkriješ stvari koje ne pišu u knjigama, a ono najinteresantnije se događa između gradova. Nijednom nam nije palo na pamet prekinuti put, samo promijeniti mjesto u koje idemo, izjavio je Ivanović.

U Italiji su posjetili Trst, Veneciju i Veronu te navode kako su tu imali najviše toga za vidjeti. U Austriji su bili u Innsbrucku i Salzburgu, ali su u toj zemlji prešli najviše kilometara. Ljubljanu i Kopar su obišli u Sloveniji.

Ispričali su kako su tijekom putovanja promijenili veliki broj automobila, a samo jednom su morali platiti kartu u Italiji jer ih je policija natjerala. Obitelji im nisu bile oduševljene ovom idejom, ali oni već razmišljaju o sljedećem putovanju.

– Postoji nekoliko opcija za narednu avanturu, a jedna od njih je Istočna Europa. Možda nekada autostopom odemo i na put oko svijeta, nikad se ne zna, rekli su mladi avanturisti.

Za 36 eura uživali u četiri europske zemlje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap