Pretraga

Za anoreksične muškarce nema pomoći

A- A+

Anoreksčnih muškaraca u svijetu ima preko 30 posto. Dok su žene medijski eksponirane, broj muškaraca koji teže savršenstvu iz dana u dan raste. Jedna od najvećih razlika između anoreksičnih osoba je ta što za muškarce najčešće nema pomoći, prenosi Klix.ba.

Dok je sva pažnja usmjerena na anoreksične žene, broj oboljelih muškaraca je sve veći. Prema najnovijem istraživanju provedenom u Kanadi, broj anoreksičara je preko 30 posto. Usprkos visokom postotku, zastrašujuća je činjenica kako za većinu muškaraca nema pomoći.

www.libela.org

Muškarci se boje obilježenosti

Muški se anoreksičari boje stigmatiziranja pa ih većina ne traži zdravstvenu pomoć. Ukoliko i posjete liječnika, postoji velika mogućnost kako on uopće neće primjetiti rane simptome anoreksije.

– To nije ono na što će liječnik prvo obratiti pažnju. Na to se često ne obraća pažnja ni nakon četiri ili pet pregleda, rekao je Mark Warren, osnivač Centra za poremećaje u prehrani u Clevelandu.

Izdvojeni članak

Visoka 158cm, a teška 20 kg

Preko 75 posto bez pomoći

Dijagnosticiranje bolesti je teško, ali pronalazak odgovarajuće terapije još teži. Pojedini centri za ljiečenje uopće ne primaju muške pacijente iako je anoreksija bolest koja ima najveću stopu smrtnosti od svih mentalnih bolesti.

Warren je dodao kako većina muškaraca s poremećajem u prehrani živi u
bolu i tišini. Prema njegovim riječima preko 75 posto muškaraca ne prima
terapije. Jači spol pati bez ikakve pomoći, a anoreksija kod njih traje do osam godina, čak trećinu duže nego kod žena.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap