Pretraga

Za Gabrielom (19) se traga već četiri dana: ‘Molio bih sve da pogledaju oko sebe, možda sjedi do njih’

A- A+

Već četiri dana traje potraga za 19-godišnjim Gabrielom Matijevićem kojemu se od četvrtka gubi svaki trag. Za njime trenutno traga oko 40 dobrovoljaca, HGSS, vatrogasci i policija, a njegovi roditelji su za medije ispričali što se dogodilo. Gabriel je trebao krenuti u Njemačku kod oca koji ondje radi, u crvenom Peugeotu 206 je ostavio prijatelja u jednom selu koji ga je posljednji vidio. Mobitel, koji inače uvijek ima uz sebe, je ostavio u kući u Poganovcima nedaleko Đakova, a zadnja poruka koju je poslao je bila u četvrtak navečer i to majci koja radi u Austriji. Prema najnovijim informacijama zabilježeno je da je Gabriel i petak koristio karticu u Zagrebu te je potraga proširena na području Europske unije, iako nije potvrđeno da je igdje prešao granicu.

Dodatak tekstu 3. listopada 2023. u 10 sati

Gabriel je pronađen živ u ponedjeljak 2. listopada navečer u svom automobilu u Zagrebu, odnosno na području Trešnjevke. Više pročitajte na ovoj poveznici.

Foot: nestali.hr

U četvrtak 28. rujna iz mjesta Poganovci, nedaleko Đakova, nestao je 19-godišnji Gabriel Matijević. Roditelji su prijavili njegov nestanak, a u potragu za njim je uključeno oko 40 dobrovoljaca, HGSS, vatrogasci i policija, piše Dnevnik.hr. Gabriel je posljednji put viđen u crvenom automobilu marke Peugeot 206 kada je odbacio prijatelja u susjedno selo Budimce.

U petak je koristio karticu u Zagrebu, mobitel je ostavio doma

Posljednju poruku je poslao majci koja radi u Austriji u četvrtak navečer, a mobitel je ostavio u kući u Poganovcima gdje ga je pronašla njegova baka. Njegovi roditelji su za Dnevnik.hr rekli kako je neobično da je zaboravio mobitel jer ga inače uvijek ima uz sebe.

– Uz to, nije ni zaključao vrata pa nekako mislim da je vjerovao kako će se brzo vratiti. Uzeo je novčanik sa sobom, mislila sam da je otišao možda do obližnje trgovine. Da je sletio negdje s autom bi se vidjelo, ispričala je Gabrielova majka za Dnevnik.hr.

Majka i otac vratili su se u Hrvatsku kako bi se uključili u potragu za njim, a otac je za Dnevnik.hr danas potvrdio najnovije informacije. Rekao je kako je Gabriel bio na autoputu u petak te da je istog dana koristio karticu u Zagrebu.

– Potraga je proširena na području cijele Europske unije, ali nije napustio zemlju, rekao je Gabrielov otac za Dnevnik.hr.

Izdvojeni članak
Fotografije nestalih maloljetnika iz Burundija

U Belgiji pronađena desetorica maloljetnika koja su nestala iz riječkog studentskog centra

‘Volio bih apelirati na mlade da ne rade ovakve stvari roditeljima’

Gabriel je trebao ovog utorka otputovati u Njemačku gdje je trebao početi raditi sa svojim ocem te je već kupio avionsku kartu. Njegov prijatelj kojeg je odbacio u susjedno selo ispričao je Gabrielovom ocu kako ne zna što se s njime dogodilo.

– Ja stvarno ne znam gdje je on trenutno, ja bih to najviše volio znati i volio bih apelirati na mlade da ne rade ovakve stvari roditeljima, da se čuvaju i da se paze, i molio bih sve ljude u Slavoniji i u Zagrebu da se osvrnu, da pogledaju oko sebe, možda sjedi do njih Gabriel, poručio je otac za Dnevnik.hr.

Gabriel je visok 180 centimetara, ima crnu kosu i smeđe oči te je mršave građe. Ako imate bilo kakva saznanja o Gabrielu javite se na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju ili obitelji.