Pretraga

Za posao iz snova se prijavilo tek šest Hrvata

A- A+

Očito kada se Hrvatima nudi posao iz snova, smatraju ili da je riječ o prijevari ili da je radno mjesto već netko dobio ‘preko štele’. Naime Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice, do jučer je stiglo samo šest prijava za radno mjesto direktora tog ureda, na koji su se kandidati mogli javiti do desetog svibnja. No kako je to bio dan vikenda, u spomenutoj su instituciji odlučili šansu zainteresiranima dati do sredine ovog tjedna. Plaća za ovo radno mjesto je između 15 i 20 tisuća kuna, a radne obveze uvjetuju stalna putovanja svijetom.

Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice do jučer je stiglo svega šest prijava za mjesto direktora tog ureda. Natječaj je trajao do desetog svibnja, međutim kako je to bio dan vikenda, odučili su produljiti rok za prijave do sredine ovog tjedna. Ministar turizma Darko Lorencin je rekao da bi se povjerenstvo za odabir, trebalo sastati ovoga četvrtka ii petka, piše Jutarnji list.

Izdvojeni članak

Posao iz raja za sve zagrižene ‘gejmere’

Isti uvjeti za sve

Prema neslužbenim informacijama plaća za ovo radno mjesto je između 15 i 20 tisuća kuna, a uz to priroda posla je takva da promovirate Hrvatsku po svijetu i time konstantno putujete. Zvuči zbilja kao posao iz snova.

Spomenuti i nadležni ministar Lorencin je još jednom ponovio da će svi kandidati za ovo radno mjesto imati isti tretman i mogućnosti, kao i da će biti uposlena najbolja osoba s najboljim programom odnosno profesionalac i vrhunski menadžer.

Stoga su malo i presloženi uvjeti natječaja pa je tako ovoga puta u prvi plan stavljeno da kandidat mora pokazati kreativnost i pouzdanost, odnosno dokazati da je u stanju realizirati program rada.

Izdvojeni članak

Posao iz snova: Skakanje po madracima

Uvjet jezici, bilo kakva diploma te nešto radnog iskustva

Inače natječaj je bio otvoren punih mjesec dana, što dodatno pojačava čuđenje da se samo šest kandidata javilo.

Uvjeti i nisu spektakularni, obzirom na atraktivnost pozicije. Od kandidata se traži da ima završen preddiplomski i diplomski studij, pet godina iskustva na rukovodećim pozicijama, kao i aktivno znanje jednog svjetskog jezika te pasivno poznavanje još jednog.

Mjesto direktora Glavnog ureda HTZ-a uvijek je glasilo za vrlo privlačno, zbog atraktivnosti posla, koji znači stalna putovanja, ali i izvrsnu plaću, koja je prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg između 15 i 20 tisuća kuna (najmanje).

Za posao iz snova se prijavilo tek šest Hrvata
Share via
Copy link
Powered by Social Snap