Pretraga

Za produžavanje pokaza učenici i studenti više neće morati odlaziti za ZET-ove šaltere

A- A+

Početkom svake školske i akademske godine na okretištima tramvaja ili u poslovnicama ZET-a stvori se podugačak red školaraca i studenata koji žele produžiti pokaz. No zahvaljujući inovaciji koju sprema ZET, odnosno osuvremenjivanju sustava izdavanja pokaza, učenici i studenti uskoro neće morati dolaziti pred ZET-ove šaltere za produžavanje svojih karata.

Foto: srednja.hr

Na kraj rujna i početak listopada svake godine se pred ZET-ovim šalterima i tramvajskim okretištima stvaraju poduži redovi školaraca i studenata koji dođu u namjeri da produže svoje pokaze. Iznimka nije ni ova godina, ali će zato uskoro biti lišeni posjećivanja poslovnica kako bi produžili pravo na pokaz, piše Večernji list.

Izdvojeni članak

Nova ideja: ZET se kodovima bori protiv švercera!


Ruksaci u rukama, ne na leđima

‘Kućni red’ u zagrebačkim tramvajima u posljednje vrijeme doživio je neke izmjene. Stoga sada slobodno putnici mogu uvoditi pse i druge kućne ljubimce. No po vozilima ZET-a postavljena su pravila vezana i za nošenje ruksaka što se posebno odnosi na školarce. – Ruksake nemojte nositi na leđima! Tijekom vožnje držite ih u ruci, navedeno je na ploči unutar tramvaja.

Smanjivanje, odnosno potpuni nestanak gužvi bit će rezultat osuvremenjivanja sustava izdavanja ZET-ovih pokaza.

– Taj sustav podrazumijeva informatičko povezivanje s registrom učenika i studenata. U praksi bi to trebalo značiti da će ZET informatičkim putem, u samo nekoliko trenutaka, dobiti potvrdu o tome je li osoba koja izrađuje pokaz upisana u školsku ili akademsku godinu. Tako se zahtjevi više neće morati ovjeravati u školama i na fakultetima, izjavio je za navedeni izvor glasnogovornik Zagrebačkog električnog tramvaja Tomislav Jurić.

Iz ZET-a nisu otkrili kad bi najavljeni novi sustav trebao početi funkcionirati, ali je poznato kako je već skoro 75 posto posla riješeno. Stoga je jasno kako je novi sustav skoro pred realizacijom. Ovogodišnji pokazi za studente i srednjoškolce vrijede do kraja listopada, no moguće da već sljedeći mjesec ne bude potrebe fizički posjećivati šaltere po okretištima te stvarati gužve.

Foto: srednja.hr

Za produžavanje pokaza učenici i studenti više neće morati odlaziti za ZET-ove šaltere
Share via
Copy link
Powered by Social Snap