Pretraga

Za studente je najbolji lagan laptop s dugovječnom baterijom

A- A+

Pri kupovini prijenosnog računala za školu ili fakultet važno je voditi računa da ćete ga često morati nositi. Kako vam ne bi otpalo rame nije pametno kupovati prevelike i preteške laptope, a umjesto snažne grafičke kartice treba birati funkcionalne uređaje i dugovječne baterije.

www.tusb.stanford.edu

U današnje vrijeme računala sve više zamjenjuju bilježnice i olovke. Iako hrvatsko obrazovanje po ovom pitanju uvijek kasni za školama i fakultetima u svijetu, i kod nas je za efikasno učenje sve važnije imati dobro računalo.

Pri tome je važno znati da za izradu školskih projekata i pisanje seminara ne treba imati ‘zvjerku’ sa skupom grafičkom karticom pa se već na ovom segmentu može kvalitetno uštedjeti kod kupovine računala, posebno ako vam treba laptop.

Većina internet stranica specijaliziranih za tehnologiju studentima i učenicima preporučuje manja i lagana prijenosna računala s dugovječnom baterijom i dobrim hard diskom, a ne smije se ignorirati ni tipkovnica.

Preteške laptope nećete imati volju nositi na fakultet

Prema savjetima stranica, kao što je mashable.com, ‘školski laptopi’ ne bi trebali imati monitor veći od 14 incha, a preporučuje se da isprobate i manje pa bi mogli dodatno uštedjeti na cijeni i težini, koja ne smije biti veća od 2 kilograma.

Osim veličine i težine, vrlo važna je dugotrajnost baterije, koje su u današnjem svijetu ‘gadgeta’ sve veći problem. Za studenta, najbolje je uzeti laptop s baterijom koja može trajati najmanje pet, šest, dok najbolji primjerci mogu ‘živjeti’ i po više od 10 sati.

Međutim, i sami se morate brinuti za kapacitet baterije pa kada na prijenosnom računalu radite uključeni na punjač, najbolje je izvaditi bateriju i dopustiti joj da se odmori.

Izdvojeni članak

Poželjno je da studenti koriste laptope i smartphone na predavanjima koja to ne uvjetuju

Kvalitetna tipkovnica može vam uštedjeti puno vremena

Treba paziti i na kvalitetu tipkovnice, što ljudi često ignoriraju kod kupovine računala, a na laptopu je taj segment vrlo važan, jer ju je kompliciranije mijenjati. Studenti i učenici jako puno pišu, a osim kroz izradu seminarskih radova, eseja, prezentacija i diplomskih a nemojte zanemariti ni konstantno dopisivanje preko Facebooka i drugih društvenih mreža.

Samo jedno pokvareno slovo može vas jako usporavati i stvarati vam probleme pa i tipfelere, koje profesori ne vole vidjeti.

Osim navedenih stvari, za studentska prijenosna računala važno je imati i kvalitetan tvrdi disk, pomoću kojeg će računalo raditi ‘kao po špagi’ pa nećete imati problema s beskrajnim paljenjem i korištenjem više program odjednom. Bez problema ćete u isto vrijeme se moći dopisivati s prijateljima, pisati u wordu, raditi na prezentacijama i ostalim korisnim programima.

Za studente je najbolji lagan laptop s dugovječnom baterijom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap