Pretraga

Za život zarađuje ronjenjem u fekalijama i u tome uživa

A- A+

Australac Brendan Walsh voli svoj posao koji bi mnogi od nas odmah na prvu odbili s gnušanjem. Mehaničarska struka i ljubav prema ronjenju usmjerili su ga na neobičan put pa već 14 godina uživa u svakodnevnim zaronima, a osim toga, obavlja vrlo važne zadatke pa bi se sugrađani bez njegove pomoći vrlo brzo našli u problemima do grla.

Ovaj Australac po struci je mehaničar i voli roniti pa je uz malo sreće uspio iskombinirati te dvije strasti. Danas radi posao kojeg, prema njegovim riječima, zaista voli raditi na čuđenje većine. Popravljanje kanalizacijskih aparata za neke može zvučati odvratno, a Brendan Walsh uživa u svojim zaronima.

Izdvojeni članak

DJ djevojka: ‘Ovo je posao u kojem ponekad ispunjavamo i muzičke želje’

Teže mu padaju popravci po podrumima i odvodima

Na poslu ga štiti, nadamo se jako kvalitetno, nepropusno odijelo i boca s kisikom pa miris fekalija uopće ne osjeti. Za Daily Mail Walsh je objasnio kako mu cijeli posao olakšava što dok roni po ljudskom otpadu ništa ne vidi. Zbog tih prednosti ovaj strastveni ronioc zaista voli ono čime se bavi.

Puno mu je gore kada mora popravljati kvarove po podrumima ili odvodima
bolnica jer pomoću svijetla postane svjestan što se nalazi oko njega, a dok je u mraku može uživati u tišini i neznanju.

Izdvojeni članak

Adrenalinski vodič jedan je od najopasnijih, ali iznimno zanimljiv sezonski posao

U puno lošijoj situaciji su kolege koje ga ispiru

Ovaj ronioc tvrdi kako svakodnevno uživa u obavljanju svojih zadataka. Ponekad zna po nekoliko sati dnevno provesti ispod par metara govana u potpunom mraku, ali naglasio je kako to što radi ipak nije sasvim idilično pa postoje i opasnosti. Zajedno sa svojim kolegama mora biti jako oprezan za vrijeme operacije. Minimalna ogrebotina na odijelu može mu vrlo brzo ugroziti život.

Međutim, u 14 godina nije imao neke po život opasne trenutke, a najgori su mu dani kada moraju prazniti spremnike. Za kraj je priznao kako je zapravo onima koji ga ispiru nakon zarona puno gore jer vide sve što se na njega zalijepilo. Nerijetko mu se u prolazu zalijepe kondomi i proizvodi za higijenu, a primijetio je i kako ljudi nedovoljno žvaču kukuruz.

Za život zarađuje ronjenjem u fekalijama i u tome uživa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap