Pretraga

Zadrani u strahu od maloljetničke bande

A- A+

Prije nekoliko mjeseci se pisalo o maloljetničkoj bandi Mirmidonci koja je prijetila Draganu Paravinji. Nekoliko članova ove šibenske bande su u zatvoru gdje šire strah i trepet. Ovih je dana Zadar preplavljen provalama, pljačkama, krađama, a sumnja se na još jednu maloljetničku bandu.

Zadrani su u posljednje vrijeme u strahu jer njihovim gradom vlada maloljetnička banda. Trgaju lančiće s vrata, otimaju torbice, pljačkaju agencije za otkup zlata, pale kontejnere, provaljuju u trgovine, a najčešće su žrtve starije osobe. Najveći broj kaznenih djela događa se na Poluotoku i Voštarnici, prenosi tportal.hr.

www.londonmet.ac.uk

Zadrani u strahu

U posljednih nekoliko dana u Zadru je uhićeno desetak maloljetnih delikvenata. Unatoč policijskim akcijama, val nasilja i kriminala se i dalje širi.

Vatrogasci, tvrtka Čistoća i policija muku muče s piromanima koji sustavno podmeću požare po gradskim četvrtima. Najčešća meta su im plastični kontejneri za smeće, a prošlog su petka zapaljena tri kontejnera s kojih se vatra proširila i na automobile. Tri su automobila nagorjela, a ukupna materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna.

– Očito je riječ o organiziranoj skupini, a prema našim informacija, dio delinkvenata su štićenici Doma za odgoj djece i mladeži smještenog na Voštanici čija je ravnateljica Tatjana Vukman javno priznala da muku muči s nekoliko štićenika uvučenih u kriminal, javila je zadarska policija.

Izdvojeni članak

Maloljetni rekorder sa 263 kaznene prijave

Iz maloljetničke bande u kriminalni gang

Dok u Zadru maloljetnička banda napada po ulicama, otprije poznati, Mirmidonci šire strah i trepet po šibenskom zatvoru.

U početku su bili banda maloljetnih delikvenata, a sad su uvaženi kriminalni gang koji poštuju svi ostali zatvorenici. Povezani su mržnjom prema silovateljima i pedofilima, nacionalnom pripadnosti i netrpeljivosti prema nehrvatima. Prijetili su Draganu Paravinji, imaju podršku stare garde zatvorenika, a po godinama su još uvijek djeca.

Zadrani u strahu od maloljetničke bande
Share via
Copy link
Powered by Social Snap