Pretraga

Zagreb druga najpoželjnija destinacija Europe!

A- A+

Prema netom završenom natjecanju, posjetitelji su u elektronskim glasovanjem na portalu European Best Destinations Zagreb pozicionirali na drugo mjesto za 2014. godinu! Ispred hrvatske prijestolnice samo je portugalski grad Porto, dok između ostalih, u top deset zagrebu u leđa gledaju Beč, Budimpešta, Milano i Rim. U konkurenciji je bilo 20 velikih europskih gradova, a Zagreb je proglašen drugom najboljom za godišnji odmor te ‘gradsku turu ‘ (city trip).

Screenshot: European Best Destinations

Posjetitelji portala European Best Destinations glasovanjem su izabrali Zagreb za drugu najbolju putnu destinaciju u Europi. Samo je Porto iznad hrvatske prijestolnice, dok nekolicina velikih i posjećenih metropola, Zagrebu gleda u leđa. Vijest ima veću vrijednost, budući da se odabiri spomenutog portala cijene, jer popravljaju imidž visokopozicioniranim destinacijama te pridonosi povećanju broja turista.

Izdvojeni članak

Otkrijte zanimanje: Turistički pratitelji dobro se zabave, a ni zarada nije loša

Najviše stranaca u Zagrebu iz Italije, BiH i Njemačke

Inače European Best Destinations neprofitna je organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, koja je osnovana i ima za cilj promicanje kulture i turizma u Europi.

Surađuje s turističkim agencijama i uredima time sudjelujući u promicanju te boljem razumijevanju bogatstva, raznolikosti i kvalitete među destinacijama u Europi. Tako da dodatno imponira činjenica, da su na jednom ovakvom portalu posjetitelji među 20 većih europskih gradova, Zagreb smjestili na drugo mjesto.

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, koja je dakako zadovoljna rezultatom glasanja na spomenutom portalu, u siječnju je u hrvatskoj metropoli zabilježeno šest posto više gostiju u odnosu na prethodnu godinu, točnije njih 33.548.

Stranih je posjetitelja također više za 4 posto. Najviše ih je došlo u prvom mjesecu 2014. iz Italije, Bosne i Hercegovine i Njemačke.

Izdvojeni članak

Turistima nisu zanimljive: Ovo su najslabije posjećene zemlje svijeta

Porto najbolji, iza Zagreba ‘turističke velesile’

Natjecanje koje je provedeno na European Best Destinationu, a u kojem su posjetitelji glasali tri tjedna, laskavom titulom najbolje destinacije se okitio drugi najveći grad Portugala Porto.

U odabiru je sudjelovalo još 19 većih europskih gradova poput Amsterdama, Barcelone, Ženeve, Stockholma, Praga, Cannesa, Glasgowa i tako dalje.

Među prvih deset je još jedan portugalski grad, Madeira, a dva predstavnika u top 10 imaju i Talijani, odnosno Rim i Milano.

Donosimo poredak najboljih deset:

1. Porto

2. Zagreb

3. Beč

4. Nicosia

5. Budimpešta

6. Madeira

7. Milano

8. Madrid

9. Berlin

10. Rim

Zagreb druga najpoželjnija destinacija Europe!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap