Pretraga

Zagreb ima posebne termine za PCR testiranje djece i učenika: Mogu ih koristiti i učitelji

A- A+

Zagrebački roditelji čija su djeca potencijalno zaražena koronom više ne moraju posebno čekati u redovima. Njihova se djeca svakodnevno mogu PCR testirati na koronu u posebnim terminima, a kako nam kažu sa Zavoda, u te termine mogu doći i – učitelji.

korona pcr test mirogojska 16

Mjesto za testiranje na Nastavnom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar
Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Kako su nam potvrdili iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, svakodnevno se organiziraju termini za PCR testiranje školske i vrtiće djece. Radnim danom od 14 do 15 sati, a vikendom od 12 do 13 sati, roditelji na PCR testiranje mogu dovesti svoju djecu.

Posebni se termini, kako nam kažu sa Štampara, organiziraju radi razjašnjavanja grupiranja oboljenja u  razredu ili potvrde brzih antigenskih testova, kako bi djeca što prije otišla u eventualnu samoizolaciju. Testiranje se provodi na drive-in punktu u Mirogojskoj 16, pri čemu roditelji djecu trebaju prijaviti za test preko call centra za isti dan ili sutra dan. Djeca moraju imati uputnice od svog liječnika. U ove posebne termine za testiranje ravnateljica škola i vrtića, ili osobe koje oni ovlaste, mogu prijaviti za test učitelje i odgajatelje.

Kontakti Call centra su sljedeći:

01 46 96 308
01 55 63 102
01 46 96 315
e-mail: [email protected]
Radno vrijeme (PON-NED): 8-20 h

korona pcr test mirogojska 16
Share via
Copy link
Powered by Social Snap