Pretraga

Zagrebačka srednja škola koju upisuju najbolji učenici, sutra otvara svoja vrata osmašima

A- A+

Prosječan broj bodova upisanih u XV. zagrebačku gimnaziju lani je iznosio 80,30 bodova, što je ujedno i najviši prosječan broj bodova upisanih u neku srednju školu u Hrvatskoj. Upravo sutra, svim zainteresiranim osmašima, a možda i budućim prirodoslovcima, ova škola otvara svoja vrata.

XV.gimnazija Zagreb; izvor fotografije: www.mioc.hr

Od škola koje su prošle godine imale najviši prosječni broj bodova upisanog u program, u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj, na prvom se mjestu našla XV. zagrebačka gimnazija. Prosječan broj bodova osmaša koji su ju upisivali iznosio je 80,30, a najmanji broj bodova upisanog u program iznosio je 80,00, pa slobodno možemo kazati kako se radi o školi koju upisuju najbolji osnovci.

Izdvojeni članak

20 najboljih gimnazija u Hrvatskoj prema prosjecima upisanih učenika

Upravo zbog izazova koji ih ondje očekuju te prilika koje im škola pruža sudjelovanjem na brojnim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, brojni zagrebački osmaši odlučuju upisati popularni MIOC. 

Kako bi se prije upisa pobliže upoznali sa samom školom i njenim radom, MIOC im ove subote (27. svibnja) otvara svoja vrata. 

Osmaši i njihovi roditelji, te ostali zainteresirani u školu slobodno mogu doći već od 10 ujutro, kada će se održati prezentacija Teorija grafova. U kino dvorani XV. gimnazije održat će se i mala znanstvena konferencija, a moguć će i tijekom sutrašnjeg dana biti razgled škole uz prezentaciju predmeta i razgovor s nastavnicima.

Copy link
Powered by Social Snap