Pretraga

Zagrebačka županija raspisala natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima

A- A+

Nakon Grada Zagreba i Zagrebačka je županija raspisala natječaj za dodjelu 50 stipendija, učenicima i studentima. Za nove stipendiste te stipendiste koji nastavljaju redovno školovanje u školskoj godini 2016/2017., osigurano je 2.350.000 kuna.

U ovoj školskoj godini Zagrebačka županija će dodijeliti 50 novih stipendija i to 30 za učenike te 20 za studente.

Izdvojeni članak

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija u Zagrebu


Popis deficitarnih zanimanja za stipendiju Zagrebačke županije

Pediker, kuhar, slastičar, elektroinstalater, elektromehaničar, strojobravar, bravar, limar, alatničar, tokar, tapetar, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, mesar, kemijski čistač, fasader, staklar, krojač, galanterist, elektroničar-mehaničar, armirač, tesar, monter suhe gradnje, zidar, pekar, podopolagač, zlatar, krovopokrivač i izolater.

Od 30 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 10 stipendija, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 20 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja.

Od 20 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 10 stipendija, od toga najviše 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 10 stipendija.

Stipendije se dodjeljuju za 12 mjeseci, a mjesečno iznose 500 kuna za učenike i 1000 kuna za studente. Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavit će se na oglasnim pločama svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava te na internet stranici Zagrebačke županije.

Natječaj je otvoren do 14. listopada 2016. godine, a tekst natječaja i obrasce za prijavu možete pronaći na ovoj poveznici.


Zagrebačka županija raspisala natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap