Pretraga

Zagrebački srednjoškolci stječu znanja o Europskoj uniji i EU projektima

A- A+

Maturanti i maturantice dviju zagrebačkih škola – Druge ekonomske škole Zagreb i Škole za medicinske sestre Mlinarska sudjelovali su u projektu koji je za cilj imao doprinijeti boljem razumijevanju Europske unije, fondova i programa EU-a te ukazati na mogućnosti koje se srednjoškolcima nude proširivanjem znanja u području EU-a.

Radi se o projektu „Imam znanje, imam struku – do novih EU prilika u punom trku!“, financiranom iz proračuna Grada Zagreba. Udruga Europski edukacijski forum (EEF) nositelj je projekta, a kroz proteklih pet mjeseci organizrala je niz edukacija i radionica na temu kohezijske politike Europske unije te upravljanja projektnim ciklusom, tj. sastavljanja projektnih prijedloga i pisanja EU projekata. Rezultati projekta su osam educiranih nastavnika i nastavnica te 38 učenika i učenica kojima su proširena teorijska i praktična iz području EU-a te EU fondova i programa.

Izdvojeni članak

10 stvari koje morate znati o europskim izborima 2019.

Važnija od samih brojeva jest činjenica da je projektom mladima pružena prilika da budu konkuretniji na tržištu rada. Naime, sastavljajući projektni prijedlog, članovi udruge EEF imali su na umu upravo učenike srednjih strukovnih škola jer dobar dio njih nakon srednje škole traži zaposlenje te su smatrali da bi im ova specifična znanja i vještine mogli biti od pomoći pri traženju posla.

Na završnom događanju održanom 2. svibnja 2019. u Drugoj ekonomskoj školi Zagreb, učenici i učenice uključeni u projekt predstavili su svoje projektne prijedloge na kojim su radili proteklih mjeseci, a najbolji su i nagrađeni.

Iz udruge ističu da su iznimno zadovoljni reakcijama učenika i učenice te nastavnika i nastavnica koji su sudjelovali u projektu te da im je posebno drago bilo čuti da su nastavnici već počeli primijenjivati stečena znanja u nastavi.

Više o projektu možete pročitati na ovoj poveznici.

Zagrebački srednjoškolci stječu znanja o Europskoj uniji i EU projektima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap