Pretraga

Zagrebački sveučilišni profesor u pritvoru zbog pedofilije

A- A+

www.meritum-news.com

Izdvojeni članak

Pročitajte što hrvatski srednjoškolci misle o pedofilima

Profesor sa Sveučilišta u Zagrebu već je 17 dana u istražnom zatvoru u Remetincu, a tereti ga se da je bludničio nad pokćerkom u mlađoj tinejdžerskoj dobi. Žrtva se navodno još 2011. požalila majci da je 39-godišnji očuh dira po intimnim dijelovima tijela, nakon čega ga je partnerica prijavila policiji, koja ga je tada privela.

Ugledni profesor sa zagrebačkog sveučilišta već je 17 dana u istražnom zatvoru u Remetincu, zbog sumnji da je bludničio nad pokćerkom. Kolege s fakulteta su u šoku, osobito iz razloga što je 39-godišnji profesor već bio priveden radi istog nedjela. Naime, 2011. godine djevojčica se požalila majci da je očuh neprimjereno dodiruje, nakon čega ga je partnerica prijavila policiji.

Pod pritiskom majke povukla iskaz

Kako prenosi jutarnji.hr, kada se dogodio prvi slučaj, tinejdžerica je dala detaljan iskaz o slučaju. Županijsko državno odvjetništvo već je pripremalo optužnicu, ali je djevojčica nakon samo sedam dana povukla svoje svjedočanstvo. Navodno je to učinila pod pritiskom majke.

Njih dvije su poslije toga nastavile živjeti sa tada 37-godišnjim sveučilišnim profesorom. U međuvremenu je optuženik čak i napredovao na fakultetu, postavši predstojnikom jednog od zavoda. Međutim profesor je svoje bludne radnje ponovio prema optužbama pokćerke potkraj prošle godine, a 29. siječnja ga je majka djevojčice ponovno prijavila policiji.

Tvrdi da mu pokćerka smješta zbog teške obiteljske situacije

Pred tužiteljima je optuženi iznosio obranu sat i pol, a plakajući je tvrdio kako mu pokćerka smješta jer je strog odgajatelj, a i zbog cijele obiteljske situacije koju teško podnosi. Rekao je i da djevojčica ovim postupcima privlači pozornost na sebe, budući da su on i njena majka u međuvremenu dobili još jedno dijete.

U svojoj obrani predlagao je i da mu sud odredi zabranu približavanja pokćerki, nudio odlazak iz stana, ne bi li izbjegao odlazak u zatvor. No, sudac nije uvažio ove prijedloge nego mu je odredio jednomjesečni istražni pritvor. Proglase li ga krivim mogao bi dobiti od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Zagrebački sveučilišni profesor u pritvoru zbog pedofilije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap