Pretraga

Zagrebački učenik palio smeće pa skoro zapalio zgradu: Požar su spriječili vatrogasci

A- A+

Zagrebački su vatrogasci u protekla dva dana triput morali intervenirati zbog namjerno podmetnutih požara, a policija za sva tri tereti maloljetnika. Zbog njegova paljenja kontejnera, skoro je gorjela zgrada u Zagrebu. Prvi požar izazvao je ispred OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, a druga dva u susjednoj Ulici Ljudevita Posavskog.

ilustracija: Paul Bulai / Unsplash

– Osumnjičeni maloljetnik 10. travnja 2021. godine oko 20.20 sati, dok se nalazio na platou ispred glavnog ulaza u osnovnu školu u Ulici Baltazara Bogišića, u društvu s još dvojicom maloljetnika, u jednom trenutku spustio s platoa do kontejnera za papir vlasništvo gradskog poduzeća u namjeri izazivanja požara. Upaljačem je zapalio papir u kontejneru, kojom prilikom se požar prošio po cijelom kontejneru dok je daljnje širenje požara spriječeno dolaskom vatrogasaca koji su požar ugasili, utvrdili su zagrebački policajci.

Prvo zapalio kontejner pred školom

Policijska uprava zagrebačka objavila je kako su istragom zaključili da je maloljetnik odgovoran za čak tri požara koje su u ponedjeljak i utorak morali gasiti zagrebački vatrogasci.

POGLEDAJTE LOKACIJU:

Osim spomenutog požara pred Osnovnom školom Silvija Strahimira Kranjčevića, maloljetnika terete i za dva požara u susjednoj Ulici Ljudevita Posavskog.

Sumnjaju, naime, da je maloljetnik u utorak oko 17.10 sati u toj ulici, vjerojatno upaljačem, zapalio kontejner za papir, čime je oštetio poklopac kontejnera, a daljnje širenje požara spriječeno je dolaskom vatrogasaca koji su ga ugasili.

Gorjelo šest kontejnera, termoizolacija i električne instalacije

Četiri sata kasnije skoro je došlo do ozbiljne nesreće. Dok se nalazio u društvu s dvojicom maloljetnika, osumnjičeni je, smatra policija, došao do kompleksa zgrada u Ulici Ljudevita Posavskog, gdje je ušao u smetlarnik koji se nalazi u prizemlju stambene zgrade te u namjeri izazivanja požara zapalio upaljačem papirnatu vrećicu koju je potom ubacio u kontejner zbog čega se vatra proširila na šest velikih komunalnih kontejnera u vlasništvu gradskog poduzeća.

A onda je situacija postala ozbiljna: “Požar je zahvatio termoizolaciju i električne instalacije na plafonu navedene prostorije vlasništvo skupa stanara, koja se u potpunosti otopila i pala na pod”. Nasreću, daljnje širenje požara i taj su put zaustavili vatrogasci.

Maloljetnika terete za počinjenje produljenog kaznenog djela “Oštećenje tuđe stvari”, a po dovršenom kriminalističkom istraživanju kaznenu prijavu će biti podnijeti Općinskom državnom odvjetništvu.

Zagrebački učenik palio smeće pa skoro zapalio zgradu: Požar su spriječili vatrogasci
Share via
Copy link
Powered by Social Snap