Pretraga

U zagrebačkoj školi usred nastave pao dio stropa

A- A+

Manji dio stropa srušio se usred nastave u učionici OŠ Augusta Harambašića. Ne bi to možda bilo čudno da zgrada nije preuređivana nakon potresa. Iz Gradskog ureda za obrazovanje ističu kako nitko nije ozlijeđen te kako sličnih situacija nije bilo ni u drugim školama.

OŠ Augusta Harambašića | screenshot: Google Street View

– Odmah po spoznaji o padu manjeg komada žbuke sa stropa u jednoj od učionica OŠ Augusta Harambašića, djelatnici Gradskog ureda za obrazovanje, u pratnji ovlaštenog statičara, uputili su se u školu kako bi izvršili statički pregled stropa i spomenute učionice, kažu iz ureda pročelnika Ivice Lovrića.

Izdvojeni članak

Zbog potresa skoro im se poduplao broj učenika u zgradi: Ravnateljica MIOC-a priča kako su organizirali nastavu

Kako je prvi javio Jutarnji list, manji dio stropa srušio se usred nastave u jednoj od učionica zagrebačke OŠ Augusta Harambašića. Međutim, iz Gradskog ureda za obrazovanje, u odgovoru na naš upit, napominju da se radilo samo o manjem puknuću žbuke.

– Po izvršenom pregledu statičara utvrđeno je kako je riječ o lokalnoj šteti i manjem puknuću žbuke te statika stropa nije narušena. Sukladno zaključku statičara, nastalo oštećenje nije povezano s potresom koji je 22. ožujka ove godine pogodio Zagreb, kažu.

Ipak, zanimalo nas je tko je radio preuređenje.

– U spomenutom je potresu škola pretrpjela oštećenja na pregradnim zidovima, a tijekom sanacije uklonjen je i dimnjak kako bi se spriječilo njegovo eventualno urušavanje. Radove obnove na školi nakon potresa izvodio je AML GRANDE LUKAS d.o.o., kažu iz Ureda.

Ističu kako nitko od prisutnih učenika, baš kao niti učiteljica, nije ozlijeđen u spomenutoj situaciji te dodaju da je tijekom vikenda izvršena sanacija stropa te učenici od jučer pohađaju nastavu u navedenoj učionici.

– U školi nije bilo nikakvih dodatnih oštećenja te nije bilo nikakvih sličnih situacija u drugim školama, zaključuju.

U zagrebačkoj školi usred nastave pao dio stropa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap