Pretraga

Zagrepčane će zbrinjavanje studenata u samoizolaciji, neovisno o njihovu broju, koštati 605 tisuća kuna mjesečno?

A- A+

Grad Zagreb hotelu Tomislavov dom i Gradu Mladih, koji su u vlasništvu  Zagrebačkog holdinga, za samoizolaciju studenata plaćat će čak 605 tisuća kuna – mjesečno. Cijena obuhvaća uslugu smještaja, prehrane, osiguravanje higijenskih potrepština, korištenje telefona i interneta, zbrinjavanje infektivnog otpada i zaštitarsku službu, a Grad će je plaćati neovisno o broju zaraženih studenata.

Tomislavov dom | foto: Instagram/promo

Svi zagrebački studenti koji žive u studentskim domovima, a kojima se odredi samoizolacija, moraju ju provesti u hotelu Tomislavov dom ili u tzv. Gradu mladih. Odredio je tako Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba još 13. listopada 2020.

Hotel Tomislavov dom nalazi se na Sljemenu, a objekt Grad mladih u Aleji Hrvatske mladeži 19 u Gornjoj Dubravi. Oboje su u vlasništvu Zagrebačkog holdinga te djeluju u sklopu Holdingove podružnice Vladimir Nazor pa im je Grad dužan platiti usluge zbrinjavanja studenata. Zbog toga je pripremljen ugovor u kojem se definira da će uslugu smještaja, prehrane, osiguravanje higijenskih potrepština, korištenje telefona i interneta, zbrinjavanje infektivnog otpada i zaštitarsku službu Grad Zagreb Vladimiru Nazoru plaćati čak 605.000,00 kuna mjesečno, počevši sa 1. siječnja 2021. Zanimljivo, cijena smještaja neovisna je o broju zaraženih studenata. Na godišnjoj razni, onda dakle iznosi 7.260.000 kuna.

Izdvojeni članak

Pitali smo Grad Zagreb hoće li se opet plaćati ‘upisnine’ u srednje: ‘Naše škole pružaju nadstandard’

U ugovoru stoji i kako će Gradski ured za zdravstvo usluge pružene u 2020. godini, koje nisu plaćene, Vladimiru Nazoru platiti najkasnije do 15. veljače 2021., ‘temeljem ispostavljenih mjesečnih računa i dostavljenih mjesečnih izvješća o izvršenoj usluzi i utrošenim sredstvima’. Ugovor se potpisuje na vrijeme dok postoji potreba za samoizolacijom studenta (odnosno valjda dok ne završi pandemija koronavirusa).

Ugovor, koji možete vidjeti ovdje, čeka odobrenje Gradske skupštine. Pitali smo Grad kako su došli do vrtoglavnog iznosa od 605.000,00 kuna mjesečno te zašto je cijena usluge smještaja fiksna, odnosno zašto se ne mijenja s obzirom na broj studenta. Njihov odgovor još nismo dobili, no svakako ćemo ga objaviti, kad nam odgovore.

Spomenimo i kako je hotel Tomislavov dom, do pretvaranja u karantenu, radio kao hotel s tri zvjezdice. Zgrada s tlocrtom u obliku slova Y izgrađena je 1937., a svjetski je poznato djelo arhitekta Stjepana Planića.

Zagrepčane će zbrinjavanje studenata u samoizolaciji, neovisno o njihovu broju, koštati 605 tisuća kuna mjesečno?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap