Zakonom zabranjene domaće zadaće

U njemačkoj pokrajni Nordrhein Westfalen je donesen naputak kojim se profesorima i učiteljima zabranjuje davanje domaćih zadaća učenicima. Na ovakav potez su se u obrazovnom resoru odlučili kako bi školarce rasteretili i osigurali im vrijeme za igru, nakon što je nedavno u ovoj pokrajni prihvaćen školski program koji djeci produžava boravak u školi za čak dva sata, piše danas.net.hr.

Zabrana davanja domaćih zadaća koja je stupila na snagu u njemačkoj pokrajni Nordrhein Westfalen odgovor je na situaciju u koju je školarce doveo novi školski program. Prema njemu učenici bi morali provoditi u školi do dva sata više dnevno nego do sada, a izostanak domaćih zadaća bi im trebao osigurati dovoljno vremena za igru i opuštanje.

Potvrda ove zabrane je stigla i iz škole Elsa Brandstorm u kojoj profesori tvrde za lokalne novine da im nije dopušteno davati domaće zadaće učenicima od petog do devetog razreda.

Kako je novi školski program koji predviđa 44 školska sata tjedno, potaknuo brojne polemike, dio njegovih protivnika je zdušno pozdravio odluku o zabrani domaćih radova.

– Djeca imaju pravo na slobodno vrijeme i igru u poslijepodnevnim satima, kazala je Cornelia Schiemanowski iz Unije zaposlenih u obrazovanju za njemački portal gawker.com.

Odgovori