Pretraga

Zamislite ove životinje kao svoje kućne ljubimce

A- A+

Volite egzotične životinje i voljeli biste jednu za kućnog ljubimca, a ne možete se odlučiti? Mi vam donosimo popis najneobičnijih životinja na svijetu pa vam možda pomognemo u potrazi. Naišli smo na peraje slične ušima, glasnike smrti, neobične dlakavosti i životinje s neobičnim nosovima.

Tapir

Tapir je životinja slična svinji, a boja njegovog krzna varira. Odličan je plivač i može roniti do 10 metara bez uzimanja zraka. Postoje četiri vrste tapira i svi su ugrožena vrsta, a obitavaju u američkim i azijskim džunglama i šumama.

Dumbo hobotnica

Ova neobična hobotnica ima dvije peraje koje su nalik ušima pa joj otud i ime. Jedna od zanimljivijih stvari je ta što je dumbo grozan plivač iako živi na oceanskim dubinama od oko 7.000 metara.

Carski tamarin

U skupini od osam majmuna, glavnu riječ vodi najstarija ženka koja se pari sa svim mužjacima u skupini. Ponosni su vlasnici bijelih brkova koji im padaju do ramena, a ime su dobili po njemačkom caru Wilhelmu II.

Aksolotl

Ovu ličinku davdežnjaka znanstvenici često koriste u istraživanjima jer imaju odličnu sposobnost regeneriranja većine organa. Amerikanci, Englezi, Japanci i Australijanci ih često imaju kao kućne ljubimce.

 

Pangolin

Pangolin je sisavac nalik ribi koji nema zube. U samoobrani se sklupča, nakostreši i ispušta smrdljivu tečnost, a hrani se pretežno paukovima koje hvata pomoću ljepljivog jezika kojeg može istegnuti do 60 centimetara. 

Aye-aye

Živi na Madagaskaru čiji stanovnici smatraju kako ima magične sposobnosti te da svojim specifičnim glasanjem najavljuje smrt. Dok ga se jedni boje, drugi ga smatraju dobrim znakom.

Zvjezdasta krtica

Ima nos u obliku zvijezde s izrazito osjetljivim senzorima. U ustima ima 44 zuba te svoj obrok u prosjeku prožvače za 230 milisekundi. Stanuje u istočnoj Kanadi i na sjeveroistoku SAD-a.

Nosati majmun

Samo muški majmuni imaju velike nosove, ali nije razjašnjeno zbog čega se to događa. Stanuju u Indoneziji, čiji ih stanovnici zovu nizozemski majmuni jer su zapamtili kako su njihovi kolonizatori bili nosati.

Angora kunić

Ovaj neobični kunić uzgaja se zbog svog mekanog i dugog krzna, a smatra se jednom od najstarijih vrsta domaćih kunića koja potječe iz Turske. U 18.stoljeću je postao jako popularan kao kućni ljubimac među plemenitašima.

Dlakavi rak

Ovaj neobični rak nema pigmenta, dug je oko 15 centimetara, a kliješta su mu prekrivena dlačicama. Nalik je igrački, a otkriven je 2005.godine u južnom Pacifiku.

Copy link
Powered by Social Snap