Pretraga

Zamjena za Lovrića: Bivša pomoćnica ministra privremena je pročelnica za obrazovanje

A- A+

SDP-ova Tatjana Dalić privremeno će obavljati poslove i zadatke pročelnice zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje. Mandat joj traje do imenovanja pročelnika na temelju javnog natječaja, a najkasnije do 18. prosinca 2021. Na tu je poziciju došla nakon što je bivši pročelnik Ivica Lović nakon izbora dao ostavku.

Ivica Lovrić, Tomislav Tomašević | screenshot: Z1, HRT/YouTube

Nakon ostavke Ivice Lovrića mjesto pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje ostalo je upražnjeno. Podsjetimo, Lovrić je nakon izbora dao ostavku, što je kasnije pojasnio time da je smatrao da, kao protukandidat Tomaševiću i njegovim zamjenicima na listi na izbore, ne bi mogao s njime “etično surađivati kao njegov prvi suradnik”. Međutim, zahvaljujući ugovoru koji otprije ima s Gradom, Lovrić je ostao zaposlen kao poseban viši savjetnik gradonačelnika za društvene djelatnosti – specijalist.

Izdvojeni članak

Zastupnica napala bivšeg Bandićevog pročelnika: ‘Ništa ne radite, a ostali ste na plaći od 18.000 kuna’

Sve dok se na temelju javnog natječaja ne imenuje “pravi” pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, vodit će ga privremena pročelnica Tatjana Dalić, članica SDP-a, najpoznatija po tome što je za vrijeme Vlade Zorana Milanovića radila kao pomoćnica ministra za rad i mirovinski sustav Miranda Mrsića.

Diplomirala politologiju, pomagala ministru

Prema životopisu objavljenom na stranicama SDP-a, Dalić je rođena 1960. godine, a diplomirala politologiju 1984.

– Od lipnja 1984. do danas, radila je unutar devet poslovnih okruženja (koji su činile tvrtke privatnog i državno-javnog vlasništva), obnašajući dužnosti ukupno deset različitih zanimanja, s pozicije rukovodećeg mjesta šest te s pozicije stručnih savjetničkih pozicija četiri dužnosti. Područje rada i rukovođenja usmjereni su ka te vezani uz problematiku tržišta rada i zapošljavanja, organizaciju i mapiranje poslovnih procesa, strateški razvoj i potporu poslovnim promjenama, konzalting, ljudske potencijale, obrazovanje i edukaciju, politike mladih, odnose s javnošću i novinarstvo, stoji u njezinu životopisu, sudeći prema kojem će Dalić, baš kao i Lovrić, biti i na funkciji posebne savjetnice gradonačelnika Grada Zagreba za društvene djelatnosti.

Vodi radionice

Osim u politici, Dalić radi i kao izvođačica treninga te kao voditeljica stručnih radionica i stručnih predavanja iz područja tržišta rada, zapošljavanja, povezivanja obrazovanja i tržišta rada, ljudskih potencijala, razvijanja komunikacijskih i prezentacijskih vještina, marketinških i pregovaračkih vještina, vještina potrebnih za rad s teškim klijentima, nošenja s prigovorima, timskog i grupnog rada, menadžerskih vještina, tehnika postavljanja i odgovaranja na pitanja, vođenja projekata te političkog marketinga u RH i regiji.

Kao privremena pročelnica može biti najdulje šest mjeseci.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap