Pretraga

Zanimanje policajac: Nije nužno da imaju položen vozački ispit

A- A+

Nakon što je Srednja policijska škola Josipa Jovića bila otvorena oko godinu i pol dana, iz MUP – a je odlučeno da će se ista zatvoriti. Naime budući policajci i policajke moći će odsad nadalje ići na prekvalifikaciju, ali ne i u školu. Osim toga, trenutni polaznici škole te oni koji će tek upisati takozvanu prekvalifikaciju ne moraju znati voziti automobil da postanu policajci.

Srednja policijska škola Josipa Jovića, otvorena 2011. godine, više neće raditi. Naime policajci će se po novome obrazovati kroz tečaj umjesto kroz školovanje. Preduvjet za odlazak na prekvalifikaciju bit će završeno srednjoškolsko obrazovanje.

Izdvojeni članak

Skandal na Policijskoj akademiji: Plagirano dvadesetak diplomskih radova u zadnje četiri godine

Škola se zatvara, postojat će samo prekvalifikacija

Više od 300 polaznika Srednje policijske škole završit će svoje školovanje, a potom će prestati raditi. Iako je otvorena krajem 2011. godine, škola za sve buduće policajce i policajke se zatvara.

– Istina je da više neće biti policijske škole kao takve, no postojat će prekvalifikacija koja će trajati oko godinu dana, kazao nam je Dušan Miljuš, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova.
Miljuš dodaje kako će trenutni polaznici Srednje policijske škole završiti svoje školovanje, no nove generacije neće se upisivati.

Na web stranicama MUP – a tako je objavljen natječaj za buduće policajce koji kao preduvjet moraju imati završenu četvetrogodišnju srednju školu da bi mogli krenuti na prekvalifikaciju. Osim toga bitno je da mladići i djevojke imaju manje od 28 godina.

Vozačka nepotrebna

Glasnogovornik MUP-a nam je otkrio i neobičnu činjenicu da budući policajci nisu obvezni položiti vozački ispit.

– U nastavnom planu i programu uopće nije bilo propisano da se kandidatima treba osigurati polaganje vozačkog ispita. U obvezi ministarstva nije organiziranje spomenutog tečaja, ponovio nam je Dušan Miljuš.

To znači da budući policajci i policajke ne moraju nužno znati sjesti za volan, ukoliko se sami ne odluče polagati vozački ispit. Oni u svojoj Srednjoj policijskoj školi mogu naučiti prometne propise, ali nije nužno da znaju voziti motorna vozila.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap