Pretraga

Započelo 24-satno crtanje stripova diljem Hrvatske

A- A+


Izdvojeni članak

Splitski student oduševljava kratkim humorističnim stripovima

Crtanje stripova pod vremenskim pritiskom može donijeti fenomenalne stripove s jasnom pričom. Rezultat je to 24-satnog crtanja stripova koje se i ove godine obilježava u Hrvatskoj. Danas u 12 sati u četiri grada okupili su se najjači crtači, ali i amateri kako bi na zadanu temu proizveli pregršt zanimljivih stripova.

Danas u podne po treći put u Hrvatskoj je počela manifestacija poznatija pod nazivom ’24-satno crtanje stripova.’ Ova disciplina zahtijeva da svaki sudionik u 24 sata nacrta 24 stranice stripa na zadanu temu. Okupljene strip entuzijaste čeka duga i zabavna noć puna kreativnih ideja i dobrih radova.

Tako su prije parn sati počeli crtati razni strip crtači u Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, galeriji Kazamat u Osijeku, te u Splitu i Puli. Tema ovogodišnjeg crtanja iziskuje mnogo mašte i vještine, jer je pokretačka ideja riječ ‘bajka’.
Cilj ove vježbe za profesionalce jest analiza i test vlastitih mogućnosti. Crtajući tom brzinom ne dobivaju se uvijek produkti profesionalne razine, ali svaki sudionik može vidjeti kako radi pod pritiskom.

Rezultat je često puta oslobađajući i donosi spontane i jasno ispripovijedane stripove. O tome svjedoči i galerija stripova iz prošlogodišnje manifestacije.
Premda je ovo vježba koju svatko može provesti kod kuće, crtači su s vremenom otkrili da je čoporativno crtanje zabavnije i stimulativnije. Ovaj događaj ne odvija se samo u Hrvatskoj već se danas diljem svijeta na raznim lokacijama crtači željni kušnje okupljaju kako bi do sljedećeg dana proizveli fenomenalne stripove.

Započelo 24-satno crtanje stripova diljem Hrvatske
Share via
Copy link
Powered by Social Snap