Pretraga

‘Zašto se osjećam kao superheroj?’: Dječak (9) pronašao novčanik s 500 kuna i odnio ga na policiju

A- A+

Istarski policajci javno su zahvalili devetogodišnjem dječaku koji je pronašao novčanik s 500 kuna te ga odnio na policiju. Njegova majka ispričala je kako se to dogodilo, a otkrila i da se Karol kasnije zapitao zašto se osjeća kao superheroj. Mi kažemo: ‘zato što i je’, a skromni Karol poručuje da bi svatko na njegovom mjestu učinio isto.

ilustracija: Emil Kalibradov/Unsplash

– ‘Mama, poštenje se isplati! Kako bi tebi bilo da ti netko nešto ukrade, slaže, prešuti?’, reče meni moj 9-godišnji pametnjaković koji je nešto ranije danas pronašao novčanik s novcima, bankovnim karticama i dokumentima ispred jednog trgovačkog centra. Taman mi je ta njegova rečenica zazvonila u glavi čitajući nešto ranije vijesti o Ži(v)niću i njegovoj pozamašnoj listi nekretnina. ‘Ajmo na policiju, čovjek sigurno već traži svoj novčanik’, prekinuo me u razmišljanju, ispričala je na Facebooku majka Dijana Marić Odobašić kako je njezin sin Karol (9) odlučio vratiti novčanik.

Hrvatska je dobila novog heroja. Devetogodišnji Karol pomogao je vlasniku izgubljenog novčanika da natrag dobije svoj novac, ali ga spasio i od toga da ponovno vadi sve izgubljene dokumente. Dječak je oduševio i policajce.

‘Ja nikad ne bih uzeo nešto tuđe’

– Ušetasmo nas dvoje u policiju, gdje nas je čekao mladi policajac koji je odvojio svoje vrijeme i porazgovarao s malim nalaznikom. ‘Ja sam ga pronašao, a mama uzela s poda. Iako imam u svom novčaniku 20 kuna, i za to mogu kupiti ‘čiz’ u ‘Meku’, ja nikad ne bih uzeo nešto tuđe’, ponosno je rekao dok je policajac popisivao sadržaj novčanika. Na odlasku su si mahnuli, a mali mi je još samo dodao ‘zašto se ja sada osjećam kao superheroj’? -jer jesi sine, jer jesi…, napisala je ponosna majka.

A devetogodišnjem dječaku, javno je zahvalila i Policijska uprava istarska. Policajci su napisali kako je devetogodišnji dječak u četvrtak ispred jednog trgovačkog centra u Puli pronašao novčanik s novcem, bankovnim karticama i dokumentima.

‘Zašto svi pričaju o meni? Pa svatko bi napravio isto…’

– Mali nalaznik odmah je novčanik predao  majci te ju požurio da što prije odu u policijsku postaju. Ponosni dječak, a još ponosnija  majka predali su novčanik policijskom službeniku u nadi da će što prije pronaći vlasnika. Kako su se u novčaniku nalazili osobni dokumenti, policija je brzo pronašla vlasnika koji je bio presretan što je njegov novčanik u kojem se nalazilo i 500 kuna pronađen, stoji u službenom policijskom izvješću.

Dječaku na poštenju i iskrenoj gesti zahvaljuje i sretni vlasnik. Skromni Karol pak kaže da ga je već sram medijske pažnje jer, citiramo, ‘nije napravio ništa što netko drugi ne bi’.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap