Pretraga

Zastrašujuće činjenice koje ne možete zanemariti

A- A+

Oduvijek ljudi jedni druge straše raznim izmišljenim pričama ili urbanim legendama koje se vrlo brzo prošire po cijelom svijetu. No postoji nekoliko zastrašujućih činjenica u čiju istinitost rijetko tko posumnja upravo iz razloga što se prepričavaju dugi niz godina, a svi podaci su provjereni i dokazani.

Od nekih priča vam se ledi krv u žilama iako sumnjate u njihovu istinitost, no postoje i one koje su provjerene pa zbog njih noćima ne spavate mirno. Pogledajte koje su to zastrašujuće činjenice koje, iako želite, ne možete izbaciti iz glave.

Izdvojeni članak

Činjenice u koje mnogi vjeruju, ali nisu istinite


chicago.about.com

Iščupao kćeri srce misleći da je vampir

Obitelj iz Massachusettsa je oboljela od tuberkuloze. Prvo su umrli majka Mary i starija kćer Mary Olive, a nekoliko godina nakon isto se dogodila s mlađom kćeri Marcy. Djevojčica je bila tek ukopana, kad su počele kružiti glasine kako je jedan član obitelji Brown vampir i kako se toj osobi treba iščupati srce, jer bi se samo tako mogao spasiti ostatak obitelji.

Kad se razbolio i sin Edwin, otac George je iskopao grob od Marcy koja je još uvijek imala krvi u organizmu. Iščupao joj je srce, spalio ga te dao Edwinu da popije pepeo s čajem. Dva mjeseca nakon toga, sin je umro kao i ostali članovi rije njega.

Izdvojeni članak

Najveće povijesne laži i prijevare

Dobio srce od samoubojice pa se ubio na isti datum

Sonny Graham je dobio srce od Terryja Cottlea koji je počinio samoubojstvo te iza sebe stavio suprugu sa četvero djece. Graham je bio presretan kad je dobio novi organ pa je čak napisao zahvalu Cottleovoj obitelji. Jednom je prilikom upoznao Cottleovu udovicu, na prvi pogled se zaljubio te se njom oženio. Živjeli su sretno 12 godina, a onda je supruga primila telefonski poziv saznavši kako joj se i drugi muž propucao u istim okolnostima te na isti dan kao i Terry.

Ubojica i silovatelj sudjelovao u reality showu

Rodney James Alcala je osuđeni silovatelj koji se 1978. godine prijavio na sudjelovanje u reality showu ‘The Dating Game‘. U vrijeme njegova sudjelovanja u showu već je iza sebe imao dva ubojstva te bio osumnjičen za još dva.

U emisiji se Alcala predstavio kako normalan muškarac koji se uspješno bavi fotografijom. Djevojka koja je trebala s njim otići na spoj je to odbila napraviti jer ga je smatrala čudnim, što se na kraju i ispostavilo točno. Do sad se smatra kako je Alcala ubio oko 130 osoba.

Rodney James Alcala

Riba s ljudskim zubima

U južnim dijelovima SAD-a pronađena je riba Sheepshead koja je razvila zube skoro identične ljudskima. Ova riba se hrani rakovima, škampima i školjkama, što ne bi mogla da ima zube slične onima koje imaju druge ribe. Ribič iz Južne Karoline se zaprepastio ugledavši ovu neobičnu ribu u svojoj mreži.

Izdvojeni članak

Bizarne činjenice u koje nećete povjerovati

Darrell Sheets pronašao žensko truplo

Storage War‘ je reality show u kojem sudjeluje pet osoba koje putuju Kalifornijom tragajući za potencijalnim vrijednostima te ih skrivaju u napuštenim skladišnim jedinicama. Darrell Sheets se već 32 godine bavi skupljanjem vrijednih predmeta koje prodaje na aukciji, a u svojoj karijeri je naišao na mnoštvo zanimljivih stvari.

Osim rukopisa od Abrahama Lincolna, četiri Picassove slike, Darrell je pronašao truplo. Odmah je nazvao policiju te je bio na ispitivanju nakon čega je otklonjena svaka sumnja s njega. Ispostavilo se da je Darrell kupio skladište od prethodnog vlasnika koji je ubio svoju suprugu te ju skrio u skladište kojeg se odlučio riješiti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap