Pretraga

Zastupnica napala bivšeg Bandićevog pročelnika: ‘Ništa ne radite, a ostali ste na plaći od 18.000 kuna’

A- A+

Koristite zakonsku mogućnost da ne radite ništa, a primate 18.000 kuna, poručila je zastupnica stranke Možemo Sandra Benčić bivšem pročelniku Gradskog ureda za obrazovanje Ivici Lovriću, koji je sam odlučio ostati na poziciji savjetnika gradonačelnika.

Sandra Benčić, Ivica Lovrić | screenshot: HRT

U sinoćnjem otvorenom zaiskrilo je između Sandre Benčić, zastupnice stranke Možemo, i Ivice Lovrića, bivšeg pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba koji je, nakon smjene gradske vlasti, odstupio s tog mjesta, no ostao zaposlen na mjestu savjetnika gradonačelnika.

Izdvojeni članak

Bandićev pročelnik za obrazovanje dao ostavku, no dobio je novu funkciju u Gradu

Lovrić, naime, nakon što je Uskok protiv njega podnio kaznene prijave, nije mogao biti pročelnikom pa bi ga bivši gradonačelnik Milan Bandić samo imenovao pročelnikom dok mu je – službeno – posao bio savjetovanje gradonačelnika. Na toj je poziciji sam odlučio ostati i nakon što je Možemo pobijedio na izborima, što mu Benčić zamjera. Posebno ju je pak zasmetalo kada je Lovrić Renata Peteka, izabranog nezavisnog zastupnika u Skupštini Grada Zagreba, pitao kako će se riješiti gradski problemi.

– Gospodine Lovriću, ja sam tek kada sam ušla u politiku upoznala ljude bez srama, započela je Benčić.

Benčić: Primate savjetničku plaću pa nam pokažite rješenja

– Mislite na sebe, mislite na sebe, Vi na sebe mislite, naravno, ubacivao se Lovrić, no Benčić je nastavila:

– To da vi postavljate pitanja budućem skupštinskom zastupniku Skupštine koja još nije konstituirana, kako će izvršna vlast određenu stvar riješiti nakon što ste Vi u istoj toj vlasti desetljećima, ali ne samo to, nego Vi, gospodine Lovriću, dobivate 18.000 kuna mjesečno da budete na mjestu “savjetnika”, kojeg nitko tamo ne želi, ali po zakonu na to imate pravo. Dali ste ostavku na mjesto pročelnika, da bi bili savjetnik. Vi ste savjetnik pa nam recite kako ćete to riješiti jer Vas građani plaćaju 35.000 kuna (bruto 2). Kako ćete to riješiti?, pitala ga je Benčić.

– Gospođo Benčić, ja znam kako ću to riješiti, ali neću odgovarati Vama, a ako me gospodin gradonačelnik bude pitao, ja ću mu odgovoriti. Vi ste svoju besramnost sada pokazali. I vas plaćaju građani da lažete i obmanjujete, napao ju je Lovrić.

– Vi ste zastupnik u Skupštini političke opcije koja je dobila glasova koliko je dobila, a istovremeno koristite zakonsku mogućnost da ne radite ništa, a primate 18.000 kuna, uzvratila mu je Benčić, a Lovrić uzvratio da u Gradu radi više od trideset godina.

Lovrić: Smatrao sam da nije etično ostati na mjestu pročelnika

Benčić je kasnije kazala kako nema smisla da Ured gradonačelnika ima 27 savjetnika jer toliko nema ni premijer.

Izdvojeni članak

Bandićev pročelnik Lovrić prijavio ljude koji brinu o sigurnosti škola: ‘Nisu to roditelji, nego politički aktivisti’

Voditelj je pitao Lovrića zašto je ostavku na mjesto pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje dao već u srijedu, i prije no što je Tomislav Tomašević preuzeo dužnost gradonačelnika.

– Nisam smatrao da, kao protukandidat gospodinu Tomaševiću i njegovim zamjenicima na listi na izbore, mogu etično surađivati kao njegov prvi suradnik. To je zakonski dopušteno, međutim, smatram da nije u skladu s moralnim uzusima i mojim etičkim principima. Mislio sam stoga da ne trebam na tom radnom mjestu dočekati novog gradonačelnika, pojasnio je Lovrić.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap