Pretraga

Zastupnik u Saboru opleo po SC-u: Zapošljavaju nesposobne i podobne koji odgovoraju HDZ-ovcu Andriji Mikuliću

A- A+

Saborski zastupnik Demokrata Mirando Mrsić sa saborske je govornice prozvao glavnog državnog inspektora i predsjednika zagrebačkog HDZ-a Andriju Mikulića za netransparentno zapošljavanje u zagrebačkom Studentskom centru. HDZ Pešćenica, smatra Mrsić, uzurpirao je Studentski centar i na prvom im je mjestu osobni interes, ali ne studenata, već Mikulićeve ‘kumsko-stranačke bratije’.

screenshot: Hrvatski sabor

– Na upit stranke Demokrati o Mikulićevoj uzurpaciji Studentskog centra u Zagrebu javio se onaj koji se nije trebo javiti, ali se nema ni glasa ni poruke od onih koji su trebali javiti, a to su Andrija Mikulić i Blaženka Divjak, kazao je Mirando Mrsić.

Saborski zastupnik Demokrata Mirando Mrsić sa saborske je govornice prozvao glavnog državnog inspektora i predsjednika zagrebačkog HDZ-a Andriju Mikulića za netransparentno zapošljavanje u zagrebačkom Studentskom centru.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Odgovorio je Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj, kojeg je na to mjesto postavio Andrija Mikulić uz pomoć Milijana Brkića, napomenuo je Mrsić.

‘Mikulić je uzurpirao SC’

Kazao je kako je na rad SC-a došlo mnogo pritužbi, a posebice studenata, koji su upozorili na uzurpaciju SC-a od strane HDZ-a Peščenica.

Izdvojeni članak

Studentski zbor Sveučilišta pisao Vladi: ‘Strahujemo za sigurnost imovine iseljenih studenata’

– O liku i djelu Andrije Mikulića otvorila se jedan nova tema – kaotično iseljenje studenata i njihovih stvari iz doma Cvjetno naselje. Naime, o čemu se radi. Kad je potres uzdrmao Zagreb, Mikulić i njegovi ortaci su brže-bolje ponudili Plenkoviću da će riješiti problem unesrećenih građana tako da ih smjeste u Studentskom centru. Na prvu se to činilo vrlo humano i korektno, no postavlja se pitanje zašto se iseljavalo studente umjesto da se otvore hoteli u Zagrebu ili da se građane smjesti u stanove grada Zagreba, ispričao je zastupnik.

Zapitao se zašto se sve to događa u Studentskom centru pa konstatirao da je odgovor vrlo jednostavan.

– Političko postavljanje nesposobnih i podobnih koji odgovaraju Andriji Mikuliću. A onda je sve jasno – interes je na prvom mjestu, ali ne interes studenata nego Andrije Mikulića i njegove kumsko-stranačke bratije, smatra Mrsić.

Pozvao je i Studentski zbor da kaže što misli o aktualnoj tematici.

Trgovao s prorektorom?

Sa saborske je govornice Mikuliću, kojeg mnogi, aludirajući na Milijana Brkića, zovu Mali Vaso, postavio i nekoliko pitanja.

– Kako ste zaposlili u Studentskom centru člana HDZ-a Peščenica, a da čovjek u životu nikad u životu nije imao kontakata sa studentima Sveučilišta u Zagrebu? Kako ste zaposlili nositelja liste HDZ-a Prepuštovec? Jeste li naložili zapošljavanje osobe koja je bila visoko na listi HDZ-a u Vukomercu? Kakva je bila Vaša uloga u zapošljavanju osobe bez radnog iskustva na mjesto koje je propisano internim pravilnikom? Tko je zaposlio Vašu snahu u rektoratu Sveučilišta u Zagrebu? Kakva je to bila trgovina s jednim od prorektora Sveučilišta?, pitao je Mrsić.

Zaključio je da do svega ne bi došlo da su  Ministarstvo rada i Inspektorat štitili vladavinu prava.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap