Pretraga

Zatvaraju se škole u Istri: Ministarstvo svima poslalo upute za provedbu nastave na daljinu!

A- A+

Nakon današnjeg sastanka ministara i članova Stožera civilne zaštite RH premijer Andrej Plenković predložio je da se zbog koronavirusa obustavi nastava u školama i na visokim učilištima u Istarskoj županiji na dva tjedna. Za sada nema odluke o zatvaranju svih škola u Hrvatskoj. Istovremeno, Ministarstvo obrazovanja poslalo je Smjernice osnovnim i srednjim školama vezano uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijsko – komunikacijske tehnologije

Foto: Ivan Aleksic, Unsplash

– Donijeli smo nekoliko odluka i plan aktivnosti u budućnosti. Prva se odnosi na Istarsku županiju, danas sam bio u kontaktu s istarskim županom, dobili smo od njega i od njegovih službi, s obzirom na ozračje u Istri, dnevne migracije, želju da se poduzmu određene mjere kako bi se primirila situacija u Istarskoj županiji, da se sagleda mogućnost davanja suglasnosti na obustavu rada škola i visokih učilišta te dječjih vrtića. Predlažemo da se od petka obustavi nastava u Istarskoj županiji, kazao je premijer, prenosi N1 televizija.

U Istri nema nastave od petka

Izdvojeni članak

Dvije županije otkazale LiDraNo zbog koronavirusa, pitali smo AZOO hoće li ti učenici ići na državno

Sutra će škole biti otvorene i premijer je pozvao zaposlenike da dođu pripremiti plan.

– Ministarstvo je uputilo ravnateljima mjere za postupanje. Mi smo u posljednjih nekoliko dana u fazi priprema online nastave koja može biti supstitut normalnoj nastavi. S ciljem da se nastavi obrazovni ciklus od ponedjeljka, uz online nastavu radi se dogovor s HRT-om gdje bi putem trećeg programa bilo korišteno emitiranje programa kojim bi se supstituirala nastava za niže razrede osnovne. U Istri neće biti od petka nastave, a sve ostalo će ravnatelji obavještavati roditelje i djecu. Sutrašnji dan je tranzicijski dan kako bi se pripremile odgovarajuće mjere, rekao je premijer, piše N1.

Dosad je u Hrvatskoj 19 zaraženih koronavirusom, a i dalje su locirani u četiri grada, Zagreb, Rijeka, Varaždin i Pula.

MZO poslao upute za nastavu na daljinu svim školama

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je upute osnovnim i srednjim školama za organizaciju nastave na daljinu, prenosi N1.

– Mi smo poslali upute svim ravnateljima u Hrvatskoj kako bi napravili nužne korake kako bi se pripremili. Ovo što moraju napraviti ravnatelji, moraju napraviti sutra. Na Carnetu postoji help desk koji im može pomoći. Najvažnije je da se naprave e-zbornice, kazala je Ministrica Divjak i istaknula da oni koji nemaju opremu njima će se posuditi, a za učenike od 1. do 4. razreda će ići program na HRT 3.

Dodala je da učitelji moraju biti u kontaktu s roditeljima te kako su pripremljeni videi za starije učenike osnovne škole i srednje škole.

Smjernice poslane školama možete vidjeti u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv potrebno je osvježiti stranicu.

Download [270.00 KB]

Zatvaraju se škole u Istri: Ministarstvo svima poslalo upute za provedbu nastave na daljinu!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap