Pretraga

Završeno natjecanje mladih chefova: Provjerite tko je najbolji kuhar među maturantima

A- A+

Finale projekta edukacije mladih kuhara METRO Junior Top Chef održalo se 12. travnja, a titulu najboljeg kuhara među srednjoškolcima odnio je Tibor Klobučar, maturant Ugostiteljsko-turističkog učilišta Srednje škole Zabok. Bio je tako najbolji od šestero finalista i osvojio vrijednu nagradu.

Tibor Klobučar, maturant Ugostiteljsko-turističkog učilišta Srednje škole Zabok prema ocjenama žirija zaslužio je titulu METRO Junior Top Chefa na finalu održanom 12. travnja u Kuhaoni te je osvojio dvomjesečnu edukaciju na kulinarskom institutu Kul In.

Izdvojeni članak

Ovo se priprema u PBF-ovoj kuhinji – studentice osmislile zdravi keks

Drugo mjesto zaslužila je Gabriela Filca iz Opatije, a treće mjesto osvojila je Andrea Mikinac, maturantica Srednje strukovne škole Vinkovci. Predsjednik Uprave METRO-a Marc Carena iznenadio je tri najbolja mlada kuhara te je najavio kako ih METRO vodi u Milano na METRO HoReCa Akademiju. 

Ako ste pomislili da bi na ovom natjecanju mogli pobjediti i vi sa svojom vrhunskom kajganom, zaboravite. Na ovom su natjecanju finalisti za predjelo morali pripremiti tiradito od lososa s guacamoleom, za glavno jelo om jam te flambirane suhe smokve za desert. 

– Tijekom tri dana intenzivne edukacije na institutu Kul In naučio sam puno, a cijeli projekt METRO Junior Top Chef i mentori pokazali su nam da nas nakon mature čeka još puno učenja. Zato mi je super što ću zbog pobjede u projektu imati priliku proći dodatnu edukaciju tijekom čak dva mjeseca na Kul In-u, riječi su pobjednika Tibora. 

Na natjecanju je sudjelovalo dvanaestero maturanata, koji su svoje kulinarske sposobnosti odmjeravali u sučeljavanjima u Zagrebu i u Kastvu. Šest najboljih za finale METRO Junior Top Chefa pripremali su se u kulinarskom institutu Kul In u Sisku pod paskom mentora projekta Nenada Kukurina, Konstantina Lukianenka i Maria Mihelja. 

– Dvije sezone sudjelujem u projektu METRO Junior Top Chef jer smatram da buduće kuhare, osim tehnika i ispravnog baratanja namirnicama, trebamo naučiti razmišljati u zahtjevnim uvjetima profesionalnih kuhinja. Upravo na sučeljavanjima poput ovoga, u kojem su naši finalisti, ograničeni vremenom i zadatkom, morali izvući ono najbolje iz namirnica i osmisliti kako da one budu njihova snaga, a ne ograničenje, kuhari uče ono što vrhunske izdvaja od prosječnih, izjavio je Mario Mihelj, mentor projekta i glavni kuhar zagrebačkog restorana El Toro.