Pretraga

Završila su natjecanja učenika, poznato kada će se održati dodjela Oskara znanja za najbolje

A- A+

Natjecanja učenika u znanju nedavno su završena i na državnoj razini. I ove će godine najbolji na njima, kao i najbolji na međunarodnim natjecanjima, dobiti priznanje u obliku Oskara znanja.

Skulptura Oskar znanja za 2020. godinu | foto: srednja.hr

Oskar znanja priznanje je koja se dodjeljuje učenicima koji su postigli prvo mjesto na državnim natjecanjima te učenicima koji su osvojili neku od medalja na međunarodnim natjecanjima.

Dodjela Oskara znanja bit će u rujnu

To priznanje učenicima dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje (AZOO), a dodjela nagrade za ovogodišnje natjecatelje dodijelit će se u rujnu.

– Agencija za odgoj i obrazovanje i ove će godine nagraditi najbolje učenike, pobjednike državnih i međunarodnih natjecanja u znanju. Dodjela Oskar znanja za 2020/2021. školsku godinu, najveće i najznačajnije nagrade u obrazovanju kojom se već 17 godina nagrađuju najbolji učenici i mentori osnovnih i srednjih škola te glazbenih i plesnih škola u Republici Hrvatskoj, održat će se potkraj rujna 2021, priopćeno je iz AZOO-a.

Iz AZOO-a ističu i kako su ‘unatoč svim poteškoćama, online nastavi i epidemiološkim mjerama’ u ovoj školskoj godini je uspješno provedena organizirala i provela 28 natjecanja i smotri učenika osnovnih i srednjih škola. Sva natjecanja i smotre održane su  redovito prema vremeniku i prema posebnim uputama.

– Kao i svake godine učenici su i ove godine postigli izvrsne rezultate na državnim natjecanjima na kojima su sudjelovali najbolji iz generacije u svom predmetu ili području u kojem se natječu. I učenici koji su sudjelovali na smotrama, kao što su Smotra LiDraNo i Škola stvaralaštva Novigradsko proljeće pokazali su iznimnu darovitost i kreativnost u nizu područja, od dramske umjetnosti, novinarstva, kiparstva, slikarstva, glazbe, priopćeno je iz AZOO-a.

Izdvojeni članak

Izašla imena učenika koji su najbolji u Hrvatskoj iz matematike, provjerite je li neki iz vaše škole

Dio natjecanja morao se otkazati

Ukupno pet natjecanja i smotri je otkazano zbog epidemiološke situacije uzrokovane epidemijom koronavirusa. To su, primjerice, Glazbene svečanosti hrvatske mladeži, natjecanje školskih zborova, natjecanje učeničkih domova RH-a, Domijada, Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa i Natjecanje učenika OŠ.

– Agencija za odgoj i obrazovanje zahvaljuje svim učenicima i mentorima koji su i u ovim iznimno zahtjevnim trenutcima pronašli motivaciju, vremena i volje za dodatan rad i učenje. Zahvala i svim članovima državnih i školskih povjerenstava, te županijskim uredima za školstvo i obrazovanje, koji su sudjelovali u organizaciji i provođenju natjecanja i smotri od školske do državne razine, a zahvaljujući kojima su se natjecanja i smotre održali bez većih problema i pritužbi, poručili su iz AZOO-a.

Završila su natjecanja učenika, poznato kada će se održati dodjela Oskara znanja za najbolje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap