Pretraga

Zaziva se povratak učenika u škole: Britanski premijer to nazvao ‘nacionalnim prioritetom’

A- A+

Britanski premijer, Boris Johnson, izjavio je da je otvaranje škola i povratak učenika u školske klupe nacionalni prioritet te da se radi o moralnoj dužnosti. Škole se otvaraju i u Njemačkoj gdje su djeca u nekim pokrajinama već u svojim razredima, a UN i UNICEF također pozivaju na povratak djece u školske klupe.

učenik

Učenik foto|pixabay

Diljem svijeta zbog koronavirusa učenici nisu imali nastavu u školama. Od jeseni se, pak, pripremaju nešto drugačiji scenariji. Nakon što su se učenici počeli vraćati u škole u Njemačkoj, i britanski premijer komentirao je da je to potrebno.

Izdvojeni članak
radovan fuchs, u pozadini učionica

Fuchs otkrio da bi se najesen mogao nadoknađivati dio nastave i da će se mijenjati pravilnik o maturi

Boris Johnson, prenosi guardian, rekao je da je povratak učenika u školske klupe nacionalni prioritet te moralna dužnost. Rekao je da je svjestan da koronavirus nije nestao, ali da sada dovoljno znamo o njemu i tome kako se zaštiti te je moralna dužnost da se škole otvore. Dodao je da bi radije zatvorio kafiće, restorane i trgovine, nego škole.

U školama u Njemačkoj učenici nose maske, a razmak između učenika u učionicama se mora održavati te se prostorije provjetravaju. U dvije škole netom nakon otvaranja potvrđeni su slučajevi koronavirusa te su se škole zatvorile, to jest, dio učenika morao je otići kućama.

I UN je krajem prošlog tjedna upozorio da bi otvaranje škola trebalo biti prioritet jer nam zbog zatvaranja škola prijeti ‘generacijska katastrofa’ te da mnogi učenici ne mogu pohađati nastavu na daljinu čak i kad je ona odlično organizirana. Iz UNICEF-a su predložili isto, a rekli su i da je zatvaranje škola najteže pogodilo najranjiviju djecu.

Što se Hrvatske tiče, ministar Radovan Fuchs također nije za lockdown te je najavio da će se scenariji za novu školsku godinu detaljno razraditi.

učenik
Share via
Copy link
Powered by Social Snap