Pretraga

Zbog dojave o bombi evakuirana srednja škola u Bujama

A- A+

Kako je priopćila Policijska uprava istarska, jutros  oko 7:45 sati policija je zaprimila dojavu od nepoznate osobe da je u Srednjoj gospodarskoj školi u Bujama  postavljena eksplozivna naprava. Policijski službenici odmah su izišli na teren te je ustanovljeno kako je riječ o lažnoj dojavi.

Ivan Klindić/www.ivanklindic.info

– Policija je jutros  oko 7:45 sati zaprimila dojavu od nepoznate osobe da je u Srednjoj gospodarskoj školi u Bujama postavljena eksplozivna naprava. Policijski službenici odmah su izišli na teren te su oko 8 sati iz škole evakuirani učenici i osoblje, priopćeno je jutros iz PU istarske.

Izdvojeni članak

Da se naježiš: Pronađena bomba ispred škole u Karlovačkoj županiji

U školu su upućeni djelatnici Protueksplozijskog odjela PU istarske koji su uz pomoću službenog psa pregledali zgradu.

– Djelatnici Protueksplozijskog odjela PU istarske su pomoću službenog psa za detekciju pregledali školsku zgradu te su nakon obavljenog pregleda u 9:20 sati utvrdili su da se radi o lažnoj dojavi. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na pronalasku dojavitelja, poručuju iz policije.

Napomenimo za kraj kako se lažna dojava o bombi Kaznenim zakonom kategorizira kao lažna uzbuna, a člankom 316. tog Zakona maksimalna predviđena kazna je do tri godine zatvora, dok je minimalna kazna ona novčana.

Zbog dojave o bombi evakuirana srednja škola u Bujama
Share via
Copy link
Powered by Social Snap