Pretraga

Zbog epidemije koronavirusa susjedna nam država zatvara sve škole i sveučilišta

A- A+

U Italiji je do sada koronavirusom zaraženo preko 2.500 osoba, a do sada ih je preminulo 79. Zbog širenja epidemije talijanska vlada odlučila je zatvoriti sve škole i sveučilišta u zemlji.

Učionica
Foto: Feliphe Schiarolli on Unsplash

Talijanska novinska agencija ANSA javlja kako su talijanske državne vlasti odlučile zatvoriti sve škole i sveučilišta u zemlji zbog epidemije koronavirusa. Škole i sveučilišta prema toj bi odluci premijera Giuseppea Contea trebali ostati zatvoreni sve do 15. ožujka.

Izdvojeni članak

Svjetska zdravstvena organizacija napravila TikTok: Objašnjavaju sve što morate znati o koronavirusu

Inače, prije desetak dana talijanska vlada već je zatvorila škole i sveučilišta na sjeveru zemlje, u pokrajinama u kojima je zabilježeno najviše slučajeva zaraze koronavirusom.

U Italiji je trenutno zaraženo oko 2.500 osoba, a od bolesti je preminulo njih čak 79.

Kod nas je u Hrvatskoj trenutno potvrđeno deset slučajeva zaraze koronavirusom – u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu, dakle situacija nije takva da bi se trebale zatvarati škole i fakulteti. Ipak, kako bi slučajeva zaraze virusom bilo što manje, Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je posebne Preporuka postupanja za odgojno-obrazovne ustanove i sveučilišta

– Oni koji su iz navedenih država i pokrajina u Italiji (Lombardija, Veneto, Emilia Romagna i Pijemont) doputovali prije 24. veljače, a sveukupno unutar 14 dana, te su razvili respiratorne simptome, nikako ne smiju ići u kolektiv (na nastavu i druge sadržaje) te se odmah trebaju javiti svom izabranom liječniku, jedna je u nizu preporuka sveučilištima.

Preporuke HZJZ-a za škole i sveučilišta možete proučiti u nastavku, a ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Download [113.20 KB]

Zbog epidemije koronavirusa susjedna nam država zatvara sve škole i sveučilišta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap