Pretraga

Zbog koronavirusa zatvaraju se sve škole i fakulteti u susjednoj Bosni i Hercegovini!

A- A+

Zbog koronavirusa obustavlja se nastava u svim školama i fakultetima na području Bosne i Hercegovine. Prekid nastave trajat će dva tjedna, kazao je to federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić na medijskoj konferenciji Kriznog štaba FBiH.

Učionica
Foto: Feliphe Schiarolli on Unsplash

Od četvrtka se na dva tjedna zatvaraju škole i fakulteti u BiH, piše Avaz.ba, a riječ je o mjerama koje se poduzimaju zbog širenja koronavirusa u regiji. Do sada je u BiH registrirano sedam zaraženih osoba, dok je trenutno 380 osoba pod zdravstvenim nadzorom.

Izdvojeni članak

Ministarstvo testira online nastavu: Jedan gradonačelnik od Plenkovića traži zatvaranje škola i vrtića

Također, naveo je ministar Mandić, bit će obustavljeno izvođenje predstava u kazalištima, ali i neke sportske aktivnosti.

Podsjetimo, u Republici Srpskoj nastava je u svim školama i fakultetima obustavljena na 21 dan.Nastavu je otkazala i jedna škola u Sloveniji, kao i pojedina tamošnja sveučilišta. U Italiji su obrazovne ustanove prekinule rad proteklog četvrtka, a od danas su zatvorene i sve škole u Češkoj.

Ministrica Blaženka Divjak ove je srijede izjavila da se kod nas testira provođenje online nastave, te kako je školama uplaćeno četiri milijuna kuna za kupnju opreme učenicima slabijeg imovinskog stanja. No, odluke o otkazivanju nastave u Hrvatskoj za sada nema.

Zbog koronavirusa zatvaraju se sve škole i fakulteti u susjednoj Bosni i Hercegovini!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap